Легенда за чудотворното аязмо на Поморийски манастир

Легенда за чудотворното аязмо на Поморийски манастир

Манастирът Св. Георги Победоносец в Поморие е един от малкото действащи манастири в Източна България. Той е сред най-почитаните свети места в страната ни

1

Манастири

Манастири - Най-новите теми и публикации. Мистерии, загадки и всичко относно Манастири. Материали за Манастири от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Манастири.
Манастири - Легенди, свързани с Рилския манастир

Легенди, свързани с Рилския манастир

20.02.201603016

Свидетелство, че мощите на Иван Рилски имат целебна сила, е и фактът, че самият папа Йоан-Павел Втори свежда глава пред тях през 2002 г. , когато пристига в България.

Манастири - Сънища за храмове и църкви

Сънища за храмове и църкви

12.07.2013035395

Ако сънувате, че виждате или отивате в храм, то това означава, че скоро ще бъдете изключително изкушени от нещо. Сънищата за храмове са символ за метафизичният характер на сънуващия.

Манастири - Иконата на Богородица в Бачковския манастир изцери слепец

Иконата на Богородица в Бачковския манастир изцери слепец

08.05.201304364

Бях сляп, но прогледнах. Оцелях благодарение на вярата и молитвите към иконата на Дева Мария в Бачковския манастир, споделя тайната за чудотворното си изцеление Петър Павлов.

Манастири - Вековната тайна на Килифаревския манастир

Вековната тайна на Килифаревския манастир

06.03.201306132

Смята се, че отлично укрепения Килифаревски манастир е представлявал идеалното място, където да се съхраняват свитъците на прочутата Търновска школа. Те обаче не са намерени до сега. Именно те са целта на копачите.

Манастири - Катакомбите и мумиите в Палермо

Катакомбите и мумиите в Палермо

30.01.201303240

В тези катакомби има най-различни хора – момче на 14 години, духовници и др. Всички те са облечени с най-модерните дрехи, които са притежавали приживе, а сега се вече полуразпаднати зад вратите на манастира.

Манастири - Френски парфюм в манастирски стени откриха в Созопол

Френски парфюм в манастирски стени откриха в Созопол

25.10.201201868

Археолози откриха стъкленици с френски парфюм в стените на открития неотдавна средновековен манастир Свети Апостоли в Созопол.