Факти за Слънчевата система, които всеки трябва да знае

Факти за Слънчевата система, които всеки трябва да знае

Случващото се в Слънчевата система оказва въздействие и върху нашия дом - Земята, която е част от космическия порядък, наред с останалите планети. Ето някои любопитни факти за Слънчевата система и нейните членове

1

Любопитни факти

Любопитни факти - Новите заглавия и статии. Необясними явления, загадки и всичко за Любопитни факти. Любопитни статии за Любопитни факти от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Любопитни факти.
Любопитни факти - Няколко неудобни исторически факта, липсващи в учебниците

Няколко неудобни исторически факта, липсващи в учебниците

03.04.2017025941

Историята е пълна с неудобни моменти, повечето от които не биха могли да си проправят път до учебниците по историята в скоро време. За щастие, ние с удоволствие ще ви споделим най-скандалните от тях.

Любопитни факти - Фундаментални истини, които са измислени наскоро

Фундаментални истини, които са измислени наскоро

03.04.201701314

Когато нещо бъде измислено, често неговият изобретател се опитва да втълпи на хората, че винаги го е имало. Примери за това има много. Така например производителите на диамантени пръстени ги рекламират така, сякаш са вековна традиция

Любопитни факти - Странни факти за месец януари

Странни факти за месец януари

09.01.201503024

Януари е първият месец на годината. Той идва със студено време, депресии след празниците и абсолютно нежелание за работа. Освен това е популярен и с друго – януари е месецът на разделите.

Любопитни факти - Любопитни факти за тялото

Любопитни факти за тялото

10.05.201209288

Тялото е изключително сложна система. Дори самите лекари и учени се учудват, въпреки хилядите изследвания, които са му правени.

Любопитни факти - Котката – най-мързеливото животно

Котката – най-мързеливото животно

08.12.2011010600

Котките са изключително мързеливи и спят по шестнадесет часа на денонощие. Мустачките на котката й позволяват да разбере през какъв отвор може да мине. Ако е твърде дебела, губи ориентация.

Любопитни факти - Неизвестни факти за прочути хора

Неизвестни факти за прочути хора

30.10.201109302

Джон Рокфелер раздал за благотворителност над петстотин милиона долара. На сватбата си британската кралица Виктория получила кашкавал с тегло половин тон.

Любопитни факти - Интересни факти за астероидите

Интересни факти за астероидите

02.04.201104290

Астероидите са небесни тела, състоящи се от скали и метали. Обикновено са концентрирани в регион, познат като астероиден обръч, който се намира между орбитите на Марс и Юпитер.

Любопитни факти - Любопитни факти за мозъка

Любопитни факти за мозъка

17.02.2010015069

Мозъкът е най-удивителният орган в човешкото тяло. Той управлява жизнени функции и поведението ни. Вижте любопитни факти за мозъка.