Притча за обезумелия принц

Притча за обезумелия принц

1

Човек трябва да търси баланс в своите постъпки. Скачането от едната крайност в другата не води до положителни резултати, а до ненужно изтощение.

1

Лудост

Лудост - Новите теми и статии. Необясними явления, загадки и всичко за Лудост. Материали за Лудост от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Лудост.
Лудост - Лудостта и гениалността на 4 всепризнати умове

Лудостта и гениалността на 4 всепризнати умове

25.07.201442715

Много теории твърдят, че гениалността и лудостта вървят ръка за ръка, но това така и не е доказано. Въпреки това съществуват няколко примера, които подкрепят това становище.

Лудост - Луди ли са гениите

Луди ли са гениите

22.07.201152935

Смята се, че гениите са луди, но просто мозъкът им е устроен по начин, различен от този на останалите хора. Гениите са по-податливи на психични заболявания.

Лудост - Защо гениалността и лудостта вървят ръка за ръка

Защо гениалността и лудостта вървят ръка за ръка

17.08.201004910

Липсата на рецептори в мозъка, които помагат за филтрирането на информацията, създава творческите натури с нестандартно мислене. Същата липса на рецептори имат и болните от шизофрения.

Лудост - Остров на съкровищата води хората до лудост

Остров на съкровищата води хората до лудост

03.11.200904372

Шоалските острови са разположени на северния бряг на Атлантическия океан. Според местните жители, там се случват много странни и ужасни неща. Който стъпи на островите, губи разсъдък и полудява.