Няма да повярвате! Тези варварства съществуват и до днес

Няма да повярвате! Тези варварства съществуват и до днес

Все още има места по света, и то дори недалеч от България, в които някои от тези варварски практики се прилагат ежедневно с пълна сила.

1

Лов на вещици

Лов на вещици - Актуални заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко за Лов на вещици. Любопитни статии за Лов на вещици от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Лов на вещици.
Лов на вещици - Вярата във вещици спира прогреса

Вярата във вещици спира прогреса

13.05.20160569

Вярата във вещици крайно забавя човешкото развитие. Залисани в захласване по свръхестественото, хората подкопават доверието между себе си и в крайна сметка обществото спира прогреса си.

Лов на вещици - Цяло семейство избити заради вещерство

Цяло семейство избити заради вещерство

25.07.201501677

Цяло семейство бе избито в източна Индия, защото съседите им го заподозрели във вещерство. Трагедията се разиграла в малкото село Лаханда в щата Ориса, Индия.

Лов на вещици - Разкриха средновековни тайни в катедралата в Норич

Разкриха средновековни тайни в катедралата в Норич

19.03.201305068

Истинската тръпка при откритията се появява, при откриването на неизвестен досега средновековен надпис. Той може да се види само със специално осветление.

Лов на вещици - Наказанията през Елизабетинската Епоха

Наказанията през Елизабетинската Епоха

25.01.201302888

Наказанията за престъпление през Елизабетинската Епоха са били един вид публично зрелище. Те били изпълнени с жестокост и насилие. На много наказания и екзекуциите са били свидетели стотици хора.

Лов на вещици - Вещиците и Елизабетинската Епоха

Вещиците и Елизабетинската Епоха

17.01.201302400

Така наречените бели вещици са били много уважавани и ценени, поради лечебните си способности и помощта, която указвали на нуждаещи се. Те са разграничавани от черните, които имали връзка с Дявола.

Лов на вещици - Преследването на вещиците през Средновековието

Преследването на вещиците през Средновековието

15.01.201304547

Уличаването и идеята, че вещиците са зло започнали от църквата, но преследването им, може да се разглежда и като съвместен акт между мъже и жени на местно ниво. Хиляди жени намерили смъртта си по време на лова на вещици