Ритуала леене на куршум стъпка по стъпка! Какво да очаквате

Ритуала леене на куршум стъпка по стъпка! Какво да очаквате

1

Леенето на куршум е един от древните ритуали за баене. Ако все още не сте се подлагали на леене на куршум, при следваща уплаха може да опитате чудодейната сила на този свещен ритуал.

1

Леене на куршум

Леене на куршум - Актуални теми и статии. Мистика, загадки и всичко касещо Леене на куршум. Любопитни статии за Леене на куршум от Средновековието до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Леене на куршум.
Леене на куршум - Тази баба ще те излекува само срещу едно Благодаря! Виж къде да я намериш

Тази баба ще те излекува само срещу едно Благодаря! Виж къде да я намериш

20.11.2017031433

Баба Хава често е сравнявана с баба Ванга. Жената е надарена от Господ с лековити способности. Единственото, което иска в замяна, е Благодаря.

Леене на куршум - Древните български ритуали

Древните български ритуали

30.09.201304915

Един от най-популярните ритуали в България е леенето на куршум против страх. Според установения обичай уплашеният трябва да намери гърмян куршум, да го сложи под възглавницата си и една нощ да преспи над него.

Леене на куршум - Как помага баенето

Как помага баенето

27.08.2013018194

Баенето е познато от дълбока древност по българските земи. Основното целебно въздействие, което осъществява, е да накара болния да се отърси от страха и тревогата, възпрепятстващи оздравителния процес.

Леене на куршум - Може ли всеки да бае

Може ли всеки да бае

16.07.2013016919

За да разберем дали всеки може да бае, трябва да разберем как се става баячка. Тъй като баенето е регионално, български явление, то в различните краища на страната съществуват различни изисквания за това кога, как и на кого се предава силата на баенето.

Леене на куршум - Баене - същност и ползи

Баене - същност и ползи

05.07.2013018818

Баенето спада към лечебните обреди. Подобен вид лечебен обред е засвидетелствано по нашите земи още по времето на траките. Още древният летописец Ариан е писал за нимфи, способни да баят, чрез което премахвали човешките болки и страдания.