Учени разработват лазерен пътеводител за извънземни към Земята

Учени разработват лазерен пътеводител за извънземни към Земята

1

Не е ясно дали извънземните незабавно ще разпознаят лазера като сигнал от интелигентни форми на живот. Това със сигурност ще привлече вниманието, добавя още той.

1

Лазер

Лазер - Актуални заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко на тема Лазер. Нашите статии за Лазер от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Лазер.
Лазер - Теоретици на конспирациите: ЦЕРН ще освободи Ада догодина

Теоретици на конспирациите: ЦЕРН ще освободи Ада догодина

29.12.20161821

Няколко религиозни групи от САЩ, Германия, Англия и Испания твърдят, че учените изграждат Царството на Антихриста на Земята. За тях антиматерията е плътта на този, който мрази живота. Те смятат, че античастиците са носители на хаоса

Лазер - Лазерните мечове - най-смъртоносното човешко оръжие

Лазерните мечове - най-смъртоносното човешко оръжие

19.04.20160723

Ако някой ден бъдат наистина изобретени, лазерните мечове, познати ни от многомилионната филмова сага Междузвездни войни, биха били най-смъртоносното човешко оръжие.

Лазер - Първото лазерно оръжие се тества от САЩ

Първото лазерно оръжие се тества от САЩ

20.11.20140908

На палубата на амфибийния транспортен кораб USS Ponce военноморските сили на САЩ са разположили лазерно оръжие. Това се случва за пръв път. Според изнесените данни оръжието е в състояние да разруши определени цели.

Лазер - Саксонски крал имал лазерна пушка още преди 300 години

Саксонски крал имал лазерна пушка още преди 300 години

23.08.200908539

Най-старият в света боен лазер е бил притежание на полско-саксонския крал Август II Силни. Пушката била изобретена от дворцовия механик Андреа Гертнер по подобие на машината на Архимед.