Тамплиерите от Средновековието до днес

Тамплиерите от Средновековието до днес

Макар рицарството да е било по-популярно в миналото, историите за него вълнуват хората и до днес. Орденът на тамплиерите е част от великата история на света. Вижте ролята на тамплиерите от Средновековието до днес

1

Кръстоносни Походи

Кръстоносни Походи - Актуални заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко относно Кръстоносни Походи. Любопитни статии за Кръстоносни Походи от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални събития и Кръстоносни Походи.
Кръстоносни Походи - Истината за кръстоносните походи

Истината за кръстоносните походи

01.12.201203857

Кръстоносните походи в историческа гледна точка са военни и религиозно- доктринални кампании, предприемани през Средновековието. Водеща става ролята на тамплиерите.

Кръстоносни Походи - Първият кръстоносен поход

Първият кръстоносен поход

19.11.201203023

Историята на първия кръстоносен поход започва след превземането на Йерусалим от селджуките. В Европа започват да пристигат съобщения за това, че мюсюлманите притесняват християните, има и оплаквания от евреи, които осквернявали светите места.

Кръстоносни Походи - Изгубените тунели на кръстоносците открити в Малта

Изгубените тунели на кръстоносците открити в Малта

14.05.200906303

Векове наред се носят слухове, че Рицарите от Малта, участвали в кръстоносните походи, построили подземен град на Средиземноморския остров Малта.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни