Кошмари

Кошмари

Всеки е имал кошмари или неприятни сънища. Спомените за някои от тях са толкова травмиращи, че оставят траен отпечатък върху нашата психика. Защо обаче сънуваме кошмари и какво значат те за нашето здраве и психично състояние?
Кое провокира кошмарите?Кое провокира кошмарите?Можете ли да си спомните за детските години, когато от време на време се събуждахте целите обляни в студена пот, заради поредния плашещ кошмар? А може би все още ви се случва?
Неосъществените ни мечти оживяват в сънищата като кошмари!Неосъществените ни мечти оживяват в сънищата като кошмари!Проблемът не е в съня, а в желанията. Преодоляването на желанията е ключът към отхвърлянето на кошмарите, защото неосъществените ни мечти оживяват в сънищата като кошмар.
Ето защо по-често сънуваме кошмари в горещинитеЕто защо по-често сънуваме кошмари в горещинитеХората по-често сънуват кошмари, отколкото приятни сънища, а кошмарите се засилват пропорционално с повишаването на температурите, категорични са учени. Ето защо горещините ни карат по-често да сънуваме кошмари.
Вижте тук как да тълкувате най-големите си кошмариВижте тук как да тълкувате най-големите си кошмариВсеки човек е сънувал поне веднъж в живота си кошмар и ако се е опитвал да го забрави, е направил голяма грешка. Тези ярки и плашещи сънища могат да са ни полезни, ако ги тълкуваме правилно.
Защо сънуваме един и същи кошмар отново и отновоЗащо сънуваме един и същи кошмар отново и отновоОще психологът Карл Юнг е анализирал 20 000 съновидения, като е определил какво означават най-често сънуваните кошмари. Може да проверите значението им в нашата галерия.