Кошмари

Кошмари

Всеки е имал кошмари или неприятни сънища. Спомените за някои от тях са толкова травмиращи, че оставят траен отпечатък върху нашата психика. Защо обаче сънуваме кошмари и какво значат те за нашето здраве и психично състояние?
Ето защо по-често сънуваме кошмари в горещинитеЕто защо по-често сънуваме кошмари в горещинитеХората по-често сънуват кошмари, отколкото приятни сънища, а кошмарите се засилват пропорционално с повишаването на температурите, категорични са учени. Ето защо горещините ни карат по-често да сънуваме кошмари.
Сънуваш постоянно кошмари? Значи е време за промянаСънуваш постоянно кошмари? Значи е време за промянаУсещането за липса на независимост, за некомпетентност или неразбиране са едни от основните причини за появата на кошмарите. Замисли се!
Вижте тук как да тълкувате най-големите си кошмариВижте тук как да тълкувате най-големите си кошмариВсеки човек е сънувал поне веднъж в живота си кошмар и ако се е опитвал да го забрави, е направил голяма грешка. Тези ярки и плашещи сънища могат да са ни полезни, ако ги тълкуваме правилно.
Защо сънуваме един и същи кошмар отново и отновоЗащо сънуваме един и същи кошмар отново и отновоОще психологът Карл Юнг е анализирал 20 000 съновидения, като е определил какво означават най-често сънуваните кошмари. Може да проверите значението им в нашата галерия.