Ето защо ще бъдем познати на бъдещите поколения като Пилешките хора

Ето защо ще бъдем познати на бъдещите поколения като Пилешките хора

Оказва се, че домашните пилета могат да бъдат указание за бъдещи археолози къде са се намирали огнищата на съвременната цивилизация. Вижте защо ще бъдем познати на бъдещите поколения като Пилешките хора

1

Кокошки

Кокошки - Най-новите заглавия и публикации. Мистика, загадки и всичко касещо Кокошки. Нашите статии за Кокошки от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Кокошки.
Кокошки - Как да разпознавате времето по птиците според народните поверия

Как да разпознавате времето по птиците според народните поверия

23.02.20170661

В наши дни синоптиците разполагат с модерна технология, чрез която да могат сравнително точно да предскажат какво ще е времето през следващите няколко дни. Но това не винаги е било така.

Кокошки - На Бъдни вечер ще разберете каква е половинката ви

На Бъдни вечер ще разберете каква е половинката ви

24.12.2014013683

Стари руски обичаи за гадаене ще ви подскажат какъв съпруг ще ви се падне. За ритуалите се ползват сняг, кърпа за лице, петел, кокошка, зърно и огледало.

Кокошки - На Атанасовден се колят черни кокошки

На Атанасовден се колят черни кокошки

18.01.201101874

На Атанасовден се коли черна кокошка, пече се и се раздава на съседи и приятели. На този празник празнуват ножари, месари, ковачи. Свети Атанасий е епископ в Александрия, преследван и гонен.

Кокошки - Кокошката се е появила преди яйцето

Кокошката се е появила преди яйцето

14.08.201007275

Учени твърдят, че вечният спор кое е първо - яйцето или кокошката, е решен в полза на кокошката. Според ново изследване яйцето може да се формира само ако е било в тялото на кокошка.