От какво е направено човешкото тяло?

От какво е направено човешкото тяло?

Попитате ли представители на трите основни области в науката от какво се състои човешкото тяло, най-вероятно ще получите отговори, звучащи като безсмислица. От вода, ще каже биологът, като това може да изненада незапознатите ученици. . .

1

Клетки

Клетки - Най-новите текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко за Клетки. Материали за Клетки от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Клетки.
Клетки - Създават атлас на човешките клетки

Създават атлас на човешките клетки

21.02.20170285

Глобална инициатива за описването и включването на човешките клетки в огромен атлас стартира наскоро. Амбициозното начинание ще хвърли нов поглед върху разбирането за човешките болести.

Клетки - Ще можем ли в скоро време да хакнем човешкото тяло?

Ще можем ли в скоро време да хакнем човешкото тяло?

06.04.20160533

Усилието да се впрегне силата на живите клетки направи огромна крачка напред благодарение на нов метод, който е на път да направи революция в синтетичната биология. Учените са успели буквално да хакнат жива клетка

Клетки - Шведски учени създадоха изкуствена нервна клетка

Шведски учени създадоха изкуствена нервна клетка

01.07.20150584

Учени от Кролинския институт създадоха функционираща нервна клетка, способна да имитира нервните клетки на човека и да взаимодейства с тях по същия начин, както в обичайния жив режим.

Клетки - Загадките на човешкия мозък

Загадките на човешкия мозък

27.05.201107371

Човешкият мозък може би е нещо като комутатор, който приема мисли. Мозъкът е съставен от клетки, а те не могат да мислят. Има хора с липсваща част от мозъка, които живеят нормално.

Клетки - Докато сме будни, мозъкът ни може да спи

Докато сме будни, мозъкът ни може да спи

18.05.201103421

Когато сме будни, някои участъци от мозъка ни заспиват, защото клетките имат нужда да се заредят с калций. Той е необходим за комуникация между клетките на мозъка.

Клетки - Невероятни факти за човешкото тяло

Невероятни факти за човешкото тяло

12.04.2011015382

Кожата ни се обновява на всеки час и през живота си сменяме 47 килограма кожа. Ако не спите единадесет дни подред, организмът ви внезапно ще заспи завинаги.

Клетки - Обновява ли се тялото ни на всеки 7 години?

Обновява ли се тялото ни на всеки 7 години?

10.04.2011014020

Обновява ли се тялото и на всеки седем или десет години и превръщаме ли се в напълно нови хора? Клетките се обновяват и се заменят с нови след смъртта им.

Клетки - Митове за мозъка или какво става в главата ни

Митове за мозъка или какво става в главата ни

22.06.201007765

Сред най-разпространените митове за мозъка е този, че той е сив на цвят. Всъщност цветът му е розово-червеникав. Мит е и че клетките на мозъка постоянно умират и не се възстановяват.

Клетки - Хората са безсмъртни, затова някои се връщат

Хората са безсмъртни, затова някои се връщат

19.06.2010012096

Всяка клетка на тялото ни е потенциално безсмъртна. Затова, според учените, някои хора успяват да се върнат към живота, след като са били подготвени за погребение. Възкресение или безсмъртие?

Клетки - Хората ще живеят вечно

Хората ще живеят вечно

07.06.201005477

Японски учени откриха, че обикновените клетки могат да бъдат универсални - т. е. да се превръщат в различни органи и тъкани. Това ще спаси хората от болести и ще ги дари с вечен живот.