Живите камъни трованти - едно от необяснимите чудеса в света

Живите камъни трованти - едно от необяснимите чудеса в света

Съвсем близо до нас, в централните части на Румъния съществува място с уникални образци на камъни. Те представляват скални образувания, наречени трованти. Какво е странното в тези скали?

1

Камъни

Камъни - Новите заглавия и статии. Необясними явления, загадки и всичко касещо Камъни. Нашите статии за Камъни от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Камъни.
Камъни - Родонит - камъкът, който привлича пари и здраве през май

Родонит - камъкът, който привлича пари и здраве през май

14.05.20190590

Във всеки месец от годината има по един камък, чиито свойства се засилват. През месец май този камък е родонитът. Камъкът Родонит ни помага през няколко месеца от годината – през януари, май, август и септември.

Камъни - Виж твоя талисман според датата на раждане

Виж твоя талисман според датата на раждане

23.09.20170233587

Според някои окултни практики човек може да подобри късмета си и да се избави от зли помисли и магии с помощта на талисмани, представляващи животни, растения, минерални камъни (или метали). За да се радвате на тяхната закрила, трябва просто да узнаете кои

Камъни - Избери си камък и виж какво ще ти разкрие той

Избери си камък и виж какво ще ти разкрие той

16.09.2017056097

Изберете си един от камъните на картината и вижте какво ще разкрие той за вашите преживявания, страхове, надежди.

Камъни - Златен берил - камъкът, с който се развалят черни магии

Златен берил - камъкът, с който се развалят черни магии

13.04.201705747

Древните египтяни казвали, че в благородните камъни се крие кондензираната сила на Земята. Те смятали, че късчетата минерали са им изпратени от боговете, за да могат хората да се изправят силни срещу превратностите на живота. На особена почит по поречието

Камъни - Вълшебни камъни помагат на жени да заченат

Вълшебни камъни помагат на жени да заченат

22.09.20160819

В Португалия съществува старо поверие за камъни, даващи живот и макар че много хора в съвремието ще погледнат с присмех на тази легенда, мнозина жени вярват, че са се сдобили с деца благодарение на тези камъни.

Камъни - Мистичните свойства на флуорита

Мистичните свойства на флуорита

18.07.20160860

Легендите говорят, че във флуорита се крият всички цветове на дъгата, както и нейната мистична сила. Камъкът е символ на отговорността и подчинението. Той има най-силно въздействие върху хората със зодии скорпион, водолей и риби.

Камъни - Свойствата на кървавия камък Хелиотроп

Свойствата на кървавия камък Хелиотроп

08.07.201602359

Хелиотропът е камък с удивително разнообразни приложения. Вярванията на древните му приписват свойства, свързани със защитата от врагове, лекуването на рани и спиране на кръвотечението. Смята се, че е камъкът на майките и жизнената сила.

Камъни - Чудотворният хематит разваля най-страшната магия - кръвната!

Чудотворният хематит разваля най-страшната магия - кръвната!

21.06.2016031754

Хематитът е един от онези дарове на Земята, които имат своята скрита сила и енергия. Благодарение на нея, с тези ценни камъни човек може да се предпази от множество опасни заболявания. Известен като камъка на магьосниците в миналото, хематитът. . .

Камъни - Значение и действие на циркония

Значение и действие на циркония

19.02.201604677

Природният, естествен цирконий днес не се оценява по достойнство заради направения в изкуствени условия негов двойник, имитиращ диаманти. Много хора не осъзнават, че истинският цирконий също е много красив скъпоценен камък.

Камъни - Значението на скъпоцените камъни в съня ни

Значението на скъпоцените камъни в съня ни

25.10.201507430

Различните камъни в съня ни, ни показват различни пътища, които трябва да извървим. Какво е значението на всеки един камък може да видите тук.