Почитаме пророк Захария и праведна Елисавета

Почитаме пророк Захария и праведна Елисавета

На 5 септември православната църква почита родителите на свети Йоан Кръстител – пророк Захария и неговата съпруга праведна Елисавета. Елисавета е била леля на Божията майка – Дева Мария.

1

Йоан Кръстител

Йоан Кръстител - Новите теми и публикации. Мистика, загадки и всичко касещо Йоан Кръстител. Материали за Йоан Кръстител от Средновековието до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Йоан Кръстител.
Йоан Кръстител - Днес е Секновение – не носете черни дрехи

Днес е Секновение – не носете черни дрехи

29.08.201909106

Според народните вярвания на 29 август се посреща Секновение – периодът, когато денят и нощта стават равни. С отбелязването на този празник се спазват няколко поверия, за да се предпазите от нещастие.

Йоан Кръстител - Еньовден е! Днес билките са вълшебни

Еньовден е! Днес билките са вълшебни

24.06.201903817

Еньовден е един от най-важните летни празници. Чества се на 24 юни, когато е рождението на свети Йоан Кръстител. Вярва се, че сутринта на празника слънцето трепти, когато изгрява.

Йоан Кръстител - Йоан Кръстител - история, живот и чудеса

Йоан Кръстител - история, живот и чудеса

28.02.20190315

В словото божие се казва, че не е живял човек, роден от земна жена, който да е по-голям от Йоан. Сведения за раждането, живота и дейността на Йоан Кръстител и на какво ни учи и днес животът на Йоан Кръстител?

Йоан Кръстител - Днес посрещаме Йордановден

Днес посрещаме Йордановден

06.01.201902267

На 6 януари православните християни честват един от най-големите християнски празници – Йордановден, или наричан още Богоявление. Вижте традициите за Йордановден

Йоан Кръстител - Търсят живи потомци на Исус с находка, открита в България

Търсят живи потомци на Исус с находка, открита в България

22.04.201701150

Науката и религията невинаги са на едно мнение. Но в опит да разкрият нови подробности около живота на Исус Христос и неговите потомци, световно известен генетик и библейски учен обединиха усилия в търсенето си в ДНК на светеца.

Йоан Кръстител - Фаталната Саломе, която поиска главата на Йоан Кръстител

Фаталната Саломе, която поиска главата на Йоан Кръстител

23.09.201602129

Саломе е сред библейските образи, на който не се дава опрощение, а нейният фатален танц пред цар Ирод е вдъхновение за много музиканти, писатели и драматурзи.

Йоан Кръстител - На Йордановден е покръстен Исус Христос

На Йордановден е покръстен Исус Христос

06.01.201602387

Йоан Кръстител е покръстил Исус Христос във водите на река Йордан на 6 януари. Той проповядвал покръстването като начин за опрощаване на греховете. Главата му била поискана от Саломе.