Историята на принцеса Анджелина, дъщерята на вожда Сиатъл

Историята на принцеса Анджелина, дъщерята на вожда Сиатъл

Принцеса Анджелина била най-голямата дъщеря на индианския вожд Сиатъл, на чието име е кръстен и американския щат. Историята на гордата индианка става известна след публикувани снимки.

1

Индиански племена

Индиански племена - Най-новите заглавия и материали. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Индиански племена. Нашите статии за Индиански племена от Средновековието до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Индиански племена.
Индиански племена - Това са най-изумителните факти от живота на Джеронимо

Това са най-изумителните факти от живота на Джеронимо

11.03.20170837

Легендарният индианец Джеронимо е най-забележителното име в историята на индианското племе апачите чирикауа. Той е изиграл ключова роля при мексикано-индианските борби в Аризона.

Индиански племена - Легенди и факти за индианците от Северна Америка

Легенди и факти за индианците от Северна Америка

16.12.201403858

Индианци е названието, с което Христофор Колумб нарича народа отвъд Атлантика, който открива. Вярвайки че Земята е плоска, мореплавателят е търсил Индия, но попада на непознатите брегове.

Индиански племена - Изгубеният град на хората-гущери

Изгубеният град на хората-гущери

04.04.201308827

Често срещан мотив в песнопенията и преданията на индианските племена Тонгва и Чумаши, коренни жители на този район на Америка, е историята за хората-гущери, които са живеели по тези земи.