Изгубеният град Дварка – град, построен от Бог и нападнат от Вимана

Изгубеният град Дварка – град, построен от Бог и нападнат от Вимана

Един древен град, за който се казва, че е построен от Бог, и е споменат в един от най-свещените и древни текстове на Земята – Махабхарата. Доскоро самото съществуване на древния град Дварка беше въпрос на легенди и митове

1

Изчезнали градове

Изчезнали градове - Актуални теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Изчезнали градове. Нашите статии за Изчезнали градове от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Изчезнали градове.
Изчезнали градове - Този митичен град е бил обитаван от най-невероятните същества

Този митичен град е бил обитаван от най-невероятните същества

17.06.20180498

Монголските легенди разказват, че преди векове пустинята Гоби била огромно море, а отвъд бреговете му живеели потомци на боговете. Този мистичен град бил средище на мъдреци, смели воини и умели занаятчии и се наричал Хара Хото.

Изчезнали градове - Откриха останки от тайнствен подводен град край Неапол

Откриха останки от тайнствен подводен град край Неапол

19.03.20180943

Преди 3000 години областта около Кастел дел Ово се утвърждава като притегателен център за много търговци и приключенци, тъй като районът е богат на минерали.

Изчезнали градове - Мистериозен град на 3 хилядолетия изникна в Кипър

Мистериозен град на 3 хилядолетия изникна в Кипър

17.08.20160502

Кипър е едно от местата, където се е родила съвременната археология. На острова на Афродита са направени едни от първите разкопки с научна цел. Доскоро учените смятаха, че знаят почти всичко за историята му, но това се промени

Изчезнали градове - Гигантска пирамида на дъното на Океана изпраща сигнали на извънземни

Гигантска пирамида на дъното на Океана изпраща сигнали на извънземни

08.07.201601736

Дълбоко под сините води на Тихия океан група изследователи твърдят, че са открили огромна и перфектно оформена пирамида. Те използвали образи, които могат да бъдат видени дори и в Гугъл Ърт.

Изчезнали градове - Откриха град на дъното на океана, изчезнал мистериозно преди 2000 години

Откриха град на дъното на океана, изчезнал мистериозно преди 2000 години

06.07.201603977

От столетия историците по света се опитват да разплетат мистерията около изчезналия град Рапта. Знае се, че това е бил един от първите метрополиси на Африка. Славата му се носела из целия Стар свят. Градът процъфтявал преди 2000 години.

Изчезнали градове - Невероятно! Тийнейджър откри загадъчен град на маите

Невероятно! Тийнейджър откри загадъчен град на маите

12.05.201601311

Уникална находка беше открита от любознателен ученик. 15-годишното момче попадна на неизвестен досега някогашен град на маите.

Изчезнали градове - Град-държава се крие в планината Уедър в САЩ

Град-държава се крие в планината Уедър в САЩ

13.03.201503659

В убежището в недрата на планината Уедър в щата Вашингтон има всичко необходимо правителството на САЩ и десетки избрани жители на страната да оцелеят и просъществуват след всякакви природни катаклизми, ядрена война или др.

Изчезнали градове - Мистериозен град се появи от нищото

Мистериозен град се появи от нищото

23.12.2013012828

Жителите на руското село Старсубханулово станаха свидетели на мистериозен феномен, при който се появи загадъчен град в близката до тях планина, която по принцип е безлюдна.

Изчезнали градове - Загадъчните градове на древността

Загадъчните градове на древността

14.11.201304154

Останките на множество древни градове провокират човешкото въображение заради мистерията, в която са забулени. Съществуват градове, за които и до ден днешен никои не знае кой ги е построил и от къде са възникнали.

Изчезнали градове - Изгубените древни градове

Изгубените древни градове

17.06.201304670

За всички, които още пазят образа на д-р Джоунс и жаждата за разкриване на погребаните тайни от миналото е следващото пътешествие до някои от най-интересните изчезнали места на света.