Трагедията на Бланш Моние, изтезавана от собствената си майка

Трагедията на Бланш Моние, изтезавана от собствената си майка

През 1876 година 25-годишната Бланш Моние била красива млада дама, позната на висшето общество в Париж. Но решението ѝ да се омъжи за беден адвокат става причината за най-голямата ѝ житейска трагедия и олицетворение за жестокост, каквато светът рядко вижд

1

Изтезания

Изтезания - Най-новите текстове и статии. Необясними явления, загадки и всичко свързано с Изтезания. Любопитни статии за Изтезания от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Изтезания.
Изтезания - Най-бруталните мъчения, измислени от човека

Най-бруталните мъчения, измислени от човека

02.08.201613144

Известното като меден бик мъчение е познато и под името сицилиански бик. Прилагано е в Древна Гърция. Жертвата е поставяна в куха отвътре статуя на бик, изработена от мед.

Изтезания - Ужасите на Доктор Смърт

Ужасите на Доктор Смърт

26.03.201398912

Сред ужасите на Доктор Смърт са опитите с химически субстанции върху хора, за да установи как въздействат върху нервната и дихателната система на човека.

Изтезания - Инквизицията през Средновековието

Инквизицията през Средновековието

12.03.201275861

Инквизицията е специален следствен и съдебен орган към католическата църква в периода от XIII до XIX век. Основната му задача е била борбата с ересите и с различното мислене.

Изтезания - Факти за изтезанията

Факти за изтезанията

23.09.201104048

През петнадесети век съществувала сектата Моравски братя. Тя проповядвала отказ от кръвопролитие, затова, когато се налагало някой да бъде убит, Моравските братя го гъделичкали до смърт.

Изтезания - Любопитни факти от древен Китай

Любопитни факти от древен Китай

08.08.201106423

В древен Китай било често срещано явление отвличането на деца с цел превръщането им в зверове. Това ставало чрез отрязване на кожата им и закрепване на животинска козина.

Изтезания - Най-странните музеи в света

Най-странните музеи в света

29.07.201003159

Сред най-странните музеи са музеят на изтезанията, музеят на разтворимите супи, музеят на фалосите и музеят на солниците. Подземията на Париж също се използват като музей.

Изтезания - Изтезанията на Инквизицията

Изтезанията на Инквизицията

14.12.200908353

Ордалията, известна в Средновековието като разновидност на Божия съд, се е основавала на вярата в това, че ако човек е невинен, Господ ще помогне. Най-практикуваните изтезания на Инквизицията.

Изтезания - Разбиха митовете за изтезанията през Средновековието

Разбиха митовете за изтезанията през Средновековието

09.12.2009010139

Оказва се, че вещиците не винаги били изгаряни на клада, а главите на престъпници падали по-рядко от ушите им. Екзекуциите и църковните изтезания при еретици, крадци и вещици.