Изобретенията на древните египтяни, които са в употреба и сега

Изобретенията на древните египтяни, които са в употреба и сега

Някъде настрани остават реалните изобретения, които използваме всекидневно днес, без да си даваме сметка, че ги дължим на древните египтяни. Ето някои от тях

1

Изобретения

Изобретения - Последните теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Изобретения. Нашите статии за Изобретения от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Изобретения.
Изобретения - Университетски учебник: Самолети и батерии са изобретени в Индия преди хилядолетия

Университетски учебник: Самолети и батерии са изобретени в Индия преди хилядолетия

03.12.20180237

В нов учебник в Индия пише, че летящи машини, батерии и други съвременни устройства са разработени преди повече от 5000 години от индийски мъдреци.

Изобретения - Откритията на тези тинейджъри ще променят света

Откритията на тези тинейджъри ще променят света

11.04.201801447

За разлика от своите връстници, които предимно се интересуват от профила си в социалните мрежи, тинейджърите, които може да видите в нашата галерия за на път да променят света.

Изобретения - Лудите изобретения, които дедите ни смятаха за суперидеи

Лудите изобретения, които дедите ни смятаха за суперидеи

21.11.2016078107

Преди всяка добра идея, довела до изобретяването на нещо, което е подобрило живота на човечеството, има поне десет, които са лоши и неефективни. Вижте някои от най-тъпите изобретения, които човешкият ум е успял да сглоби

Изобретения - Небивали факти за изобретенията и техните откриватели

Небивали факти за изобретенията и техните откриватели

25.05.20160771

Къде ли щеше да е днес човечеството, ако не бяха великите му умове – изобретателите? Техният гений и нови начини за възприемане на света създават нови технологии и генерират по-лесни начини за правене на нещата.

Изобретения - Томас Едисън искал да контактува с духове

Томас Едисън искал да контактува с духове

24.03.201501155

Прословутият американски изобретател и бизнесмен Томас Едисон е правил опити да изобрети машинария, благодарение на която да могат да се чуват гласовете на духовете.

Изобретения - Създадоха часовник, който показва часа на смъртта

Създадоха часовник, който показва часа на смъртта

11.10.201304616

Швейцарският изобретател Фредрик Колтинг създаде часовник, който с точност показва часа на смъртта на притежателя си. Часовникът се поставя на китката и е дело на търговската марка Tikker.

Изобретения - История на забранените изобретения

История на забранените изобретения

02.10.201306104

В днешно време науката и технологията са се развили достатъчно, за да улеснят живота на хората. Но все още има накъде да се развиваме и има още да се учим на това как да използваме по-оптимално ресурсите на природата.

Изобретения - Създават коли роботи

Създават коли роботи

19.09.201301313

Очаква се след 3 години на пазара да бъдат пуснати първите коли роботи. Тази новина беше обявена от американския предприемач и изобретател - Елън Мъск.

Изобретения - Големите грешки на великите учени

Големите грешки на великите учени

28.03.201307213

Великите учени като Галилей и Айнщайн също допускат грешки, за които не е известно на широката общественост. Така например Галилей бил убеден, че приливите не се влияят от Луната.

Изобретения - Изобретенията през Елизабетинската Епоха

Изобретенията през Елизабетинската Епоха

14.01.201301331

Елизабетинската ера е белязана със значителен научен прогрес. Напредък се постига в сфери като астрономията, математиката, картографията и топографията, като голяма част от този научен и технически прогрес е бил свързан с корабоплаването.