Ивановден е! Почитаме Свети Йоан Кръстител

Ивановден е! Почитаме Свети Йоан Кръстител

Ивановден е един от най-тачените християнски празници. На този ден Българската православна църква почита паметта на Свети Йоан Кръстител. Повод да почерпят имат всички, носещи името Иван, Йоан, Ивайло, Калоян, Жан, Яна и производните им

1

Ивановден

Ивановден - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко свързано с Ивановден. Любопитни статии за Ивановден от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Ивановден.
Ивановден - На Ивановден не ти ли зачетат името, зло те чака

На Ивановден не ти ли зачетат името, зло те чака

07.01.201805313

Лоша поличба е, ако на Ивановден никой не почете именяка и не му дойде на гости. 300 хиляди българи празнуват на Ивановден. Какви са другите обичаи и ритуали, свързани с Ивановден.

Ивановден - На Ивановден ледена вода от реката носи здраве

На Ивановден ледена вода от реката носи здраве

07.01.201601100

На Ивановден е прието да се изкъпете с ледена вода от реката или в самата река, за да сте здрави през цялата година. Ходи се на гости на кума и се носи домашна баница със сирене или с тиква.

Ивановден - Днес празнуваме Ивановден

Днес празнуваме Ивановден

07.01.201203386

На 7 януари отбелязваме паметта на свети Йоан Кръстител, който е покръстил Исус Христос във водите на река Йордан. Празнуват Иван, Иванка, Жана, Йоана, Йоан, Ивайло, Ивелина.