Замърсяването е било факт още по време на римляните

Замърсяването е било факт още по време на римляните

Екологията е една от най-дискутираните съвременни теми. Замърсяването на околната среда тревожи хората и затова зелената идея печели все повече привърженици.

1

Замърсяване

Замърсяване - Последните заглавия и статии. Необясними явления, загадки и всичко на тема Замърсяване. Нашите статии за Замърсяване от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Замърсяване.
Замърсяване - Краят на цивилизацията ни иде! Предрече го компютър

Краят на цивилизацията ни иде! Предрече го компютър

14.08.201802199

Апокалиптична картина за бъдещето на човешката цивилизация успя да обрисува компютъра програма. Светът, какъвто го познаваме сега, скоро ще спре да съществува.

Замърсяване - Експерти: До края на века част от Европа ще стане пустиня

Експерти: До края на века част от Европа ще стане пустиня

02.11.20160698

Ново проучване алармира, че Глобалното затопляне е на път да разруши функционирането на Средиземноморския регион, което ще доведе до небивала суша и горещини през последните 10 хиляди години. Това ще превърне голяма част от Южна Европа в пустиня.

Замърсяване - Пази планетата и природата ни с тези лесни правила!

Пази планетата и природата ни с тези лесни правила!

25.05.20160678

Еко каузите стават все по-мащабни, но малцина са хората, които ежеднвено полагат усилия за опазване на околната среда. Истината е, че всеки от нас може да направи няколко елементарни и изключително лесно стъпки, с които ще помогнете на планетата ни

Замърсяване - Няколко идеи как да преживеем края на света

Няколко идеи как да преживеем края на света

23.05.20160773

Учените са категорични, че най-много след 500 милиона години условията на планетата Змея няма да позволят дори на хлебарките да оцелеят. Човекът може да загине дори по-рано, като унищожи сам себе си с ядрена война например.

Замърсяване - На 6 юни идва краят на света, какъвто го познаваме

На 6 юни идва краят на света, какъвто го познаваме

22.05.201605801

Шести юни може да изглежда като незначителна дата в календара за повечето от нас, но експерти предупредиха, че това ще бъде денят, в който светът ще се промени. Тогава ще достигнем до повратната точка, в която. . .

Замърсяване - Ура! Ще използваме парниковия газ за благото на планетата

Ура! Ще използваме парниковия газ за благото на планетата

07.10.20150376

От екипа на доктор Стюард Лихт от университета Джордж Вашингтон в американската столица Вашингтон вярват, че са открили нова революционна технология, чрез която човечеството ще може да се справи с глобалното затопляне

Замърсяване - Глобалното затопляне ще доведе до задълбочени конфликти

Глобалното затопляне ще доведе до задълбочени конфликти

03.12.20140952

Според изследователите от Великобритания, затоплянето на климата със сигурност ще увеличи опасността от конфликти в 32 страни. Това ще са държави, зависещи от земеделието. До настъпване на ледниковата епоха на Земята има още около две хилядолетия

Замърсяване - Озоновата дупка е с размера на Северна Амрика

Озоновата дупка е с размера на Северна Амрика

13.11.201401033

Редица от използваните от човека средства отделят химически вещества, които достигат до озоновия слой и го разрушават. Така той пропуска повече ултравиолетови лъчи, отколкото е необходимо.

Замърсяване - Загадъчно явление се появи в Бразилия

Загадъчно явление се появи в Бразилия

10.11.201402843

Заливът на Рио де Жанейро бе залят от тонове мъртви риби. Учените вече са провели няколко изследвания, опитвайки се да разгадаят мистерията. Тестовете сочат, че причината за смъртта на животните не е нито химическо замърсяване, нито отравяне на водата.

Замърсяване - Намираме извънземните по замърсяването им в Космоса

Намираме извънземните по замърсяването им в Космоса

09.08.201401667

Търсенето на следи от замърсяване на далечни планети, както и тяхното изследване, може да доведе до откриване на извънземни. Възможно е налице да излязат факти, които да ни предупредят за това какви опасности ни грозят