Съществувала ли е наистина легендарната Савска царица

Съществувала ли е наистина легендарната Савска царица

Екзотичната и мистериозна Савска царица е ключов образ в много религиозни текстове в Библията и Корана. Тя се среща и в много легенди, заради което учените все още спорят дали е била реална историческа личност или измислица на местните.

1

Етиопия

Етиопия - Последните заглавия и материали. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Етиопия. Нашите статии за Етиопия от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Етиопия.
Етиопия - Създаването на африканския Заян

Създаването на африканския Заян

02.04.201312667

Градът Йерусалим празнувал коронясването на царя и същевременно се разгласявало, че Соломон е заповядал всички първородни синове на Израел да бъдат пратени в Етиопия.

Етиопия - Атлантите оставили следи в Етиопия

Атлантите оставили следи в Етиопия

01.01.2010110105

Странните съоръжения, които се извисяват в град Аксум в Етиопия, са следи, оставени от древни цивилизации - атлантите – жителите на митичната Атлантида.

Етиопия - Намериха скелета на най-древното дете

Намериха скелета на най-древното дете

22.08.200916489

Пълен скелет на 3-годишно момеченце, живяло преди 3, 3 млн. години, намериха антрополози в Етиопия. Детето е от вида Australopthecus afrensisе. Някои от костите са нетипични за Homo Sapiens.

Етиопия - Цар Соломон и царицата на Сава

Цар Соломон и царицата на Сава

10.02.200906257

В Книга на царете от Стария завет се крият сведения за някогашното посещение на царицата на Сава в двора на Соломон в Йерусалим.

Етиопия - Срещата на Соломон и Македа

Срещата на Соломон и Македа

24.01.200903799

Тамрин, заможен търговец от Абесиния, който работел за Македа, отпътувал за Йерусалим, където останал удивен от богатството, мъдростта, спокойствието и справедливата ръка с които управлявал Соломон.