Българските обичаи и традиции

Българските обичаи и традиции

За да бъде опознат един народ, трябва да се проследят неговите обичаи и традиции. Те са пътят към народопсихологията, към характера и духа му. Това са българските обичаи и традиции

1

Еньовден

Еньовден - Последните заглавия и публикации. Мистика, загадки и всичко за Еньовден. Нашите статии за Еньовден от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Еньовден.
Еньовден - Еньовден е! Днес билките са вълшебни

Еньовден е! Днес билките са вълшебни

24.06.201813416

Еньовден е един от най-важните летни празници. Чества се на 24 юни, когато е рождението на свети Йоан Кръстител. Вярва се, че сутринта на празника, слънцето трепти, когато изгрява.

Еньовден - Направете си билкови амулети на Еньовден

Направете си билкови амулети на Еньовден

24.06.201804259

Най-важния летен празник е Еньовден – денят на билкарите. От набраните на Еньовден билки може да направите билкови амулети, които ще действат в продължение точно една година, до следващия Еньовден.

Еньовден - Самодиви вършат чудеса в Старозагорско

Самодиви вършат чудеса в Старозагорско

24.06.201507601

Тайнствените хубавици танцували и нареждали някакви техни думи. Младият мъж не посмял да ги безпокои, а просто седнал край тях и зачакал.

Еньовден - Легендата за Еньова буля

Легендата за Еньова буля

24.06.201304925

Подобно на шекспировата трагедия Ромео и Жулиета и легендата за Еньовата буля е свързана с голямата любов между двама млади, сблъсък с родителите и трагичен край.