Тайна камера се криела в египетската пирамида на Снофру

Тайна камера се криела в египетската пирамида на Снофру

При разкопки на френски археолози в египетската пирамида Снофру е намерена тайна камера. Тя е открита в една от кухините на пирамидата чрез използването на т. нар. мюонен скенер.

1

Египетските Пирамиди

Египетските Пирамиди - Най-новите теми и статии. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Египетските Пирамиди. Любопитни статии за Египетските Пирамиди от вековете до днес. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Египетските Пирамиди.
Египетските Пирамиди - Удивителни аномалии засякоха в Хеопсовата пирамида

Удивителни аномалии засякоха в Хеопсовата пирамида

11.11.201504543

Странни температурни аномалии бяха регистрирани в Хеопсовата пирамида. Измервания в различни часове на денонощието показват, че някои части на пирамидата се охлаждат и нагряват по-бързо от други.

Египетските Пирамиди - Построяването на пирамидите е разгадано

Построяването на пирамидите е разгадано

27.09.2014026602

Гигантските каменни блокове не са носени на ръце от хиляди работници или от някаква магическа или извънземна сила, както предполагат някои.

Египетските Пирамиди - Зимата стигна до египетските пирамиди

Зимата стигна до египетските пирамиди

07.01.201402239

За първи път от 112 години насам до знаменитите египетски пирамиди достигнаха минусови температури, които бяха донесени от студения циклон над района на Кайро.

Египетските Пирамиди - За извънземните в Древен Египет

За извънземните в Древен Египет

13.08.2013010849

Египетската земя е много по-загадъчна, отколкото ни казват учебниците по история. Това е древна цивилизация с необикновени паметници и напреднали знания в математиката и други точни науки

Египетските Пирамиди - Хеопсовата пирамида е гигантска електроцентрала

Хеопсовата пирамида е гигантска електроцентрала

30.05.2013027939

Хеопсовата пирамида е гигантска електроцентрала. Монолитното каменно здание не е нищо повече от прикритие, защитна стена, която да не допусне невежи и вандали до тайните на вътрешната пирамида.

Египетските Пирамиди - Пирамидите и тяхната лечебна сила

Пирамидите и тяхната лечебна сила

15.05.201306022

За уникалните лечебни свойства на пирамидите са знаели египетските жреци, които са карали фараоните да преспиват по няколко денонощия в стаята на Царете по време на болести или депресия.

Египетските Пирамиди - Доказателства за напредналата техника в Древен Египет

Доказателства за напредналата техника в Древен Египет

24.02.201307635

Древните каменни здания и пирамиди никога не са били проектирани да станат гробници на царете, а са служели като енергийни центрове. В тях са използвани течаща вода и слънчева енергия от слънчевата светлина

Египетските Пирамиди - Пирамидите на Марс

Пирамидите на Марс

07.09.201206458

Някои от пирамидите на Марс имат правилни ръбове на равностранен триъгълник, а други представляват пресечен конус – точно като са били направени пирамидите на маите.

Египетските Пирамиди - Откриха седемнадесет нови пирамиди в Египет

Откриха седемнадесет нови пирамиди в Египет

23.08.201204167

Спътник с инфрачервени лъчи е открил седемнадесет подземни пирамиди в Египет, както и хиляда гробници. След изкопаването им това ще привлече голям поток туристи към Египет.

Египетските Пирамиди - Загадките на египетските пирамиди

Загадките на египетските пирамиди

24.02.2012012828

Египетските пирамиди са голяма мистерия, която буди интерес и до днес. Как са били построени огромните блокове само с човешки усилия и прецизната им точност са загадка за нас.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни