Учени: Еверест е все по-мръсен и по-топъл!

Учени: Еверест е все по-мръсен и по-топъл!

Американски учени, посетили и изследвали Еверест и околните върхове, казват, че покривът на света и околностите му са все по-топли и все по-мръсни, което ще затрудни изкачванията на Еверест в бъдеще

1

Еверест

Еверест - Най-новите теми и материали. Мистерии, загадки и всичко свързано с Еверест. Материали за Еверест от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Еверест.
Еверест - Еверест е най-голямото гробище на открито с непогребани тела

Еверест е най-голямото гробище на открито с непогребани тела

19.05.20180103327

Освен като покрива на света, Еверест е известен и като най-голямото открито гробище, понеже телата на десетки алпинисти лежат непогребани в подножието му. Те са опитали да покорят най-високия връх на планетата, но са намерили смъртта си.

Еверест - Еверест не е най-високият връх в света

Еверест не е най-високият връх в света

21.05.201603958

Всички тези, които са катерили стръмните склонове на връх Еверест във величествените Хималаи с мисълта, че искат да достигнат до най-високата точка на Земята, всъщност са го правили напразно.

Еверест - Земята дебеле

Земята дебеле

19.08.201104414

Земята променя формата си заради топенето на ледниците в Гренландия и Антарктика. От това голямо количество вода се насочва към екватора и Еверест вече не е най-високото място.