Кодексът Гигас: Дяволската Библия

Кодексът Гигас: Дяволската Библия

Кодекс Гигас някога е бил смятан за осмото чудо на света. Виж мистериите на тази уникална книга, известна като Дяволската библия

1

Дявол

Дявол - Най-новите текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Дявол. Материали за Дявол от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Дявол.
Дявол - Символите на Дявола в различни религии и култури

Символите на Дявола в различни религии и култури

22.08.20181491

Много религии съдържат враг на системата – същество, което поставя въпроса защо нещата са такива, каквито са, оспорва върховната власт, обвинява божественото в лицемерие и води човечеството далеч от космическите идеали В аврам

Дявол - Значение на обърнатата и изправена Пентаграма

Значение на обърнатата и изправена Пентаграма

09.08.20180505

Петстранната, прозрачна звезда, затворена в кръг, е пентаграмата. Това е един от най-древните човешки символи. Предците ни са го рисували в Европа още преди осем хилядолетия. Думата пентаграма идва от гръцката дума pentagrammon. Освен в пещерите на Ев

Дявол - В Банята на Дявола може да усетите как ухае истинският Ад

В Банята на Дявола може да усетите как ухае истинският Ад

01.05.201801784

Банята на Дявола е място, обгърнато с интригуващи легенди, но не всеки може да го посети, тъй като от езерото се носи миризма, която ще ви пренесе в самия Ад. От там идва и името на езерото – Банята на Дявола.

Дявол - Църквата на Сатаната и нейните канони

Църквата на Сатаната и нейните канони

18.04.20180819

Когато вървиш сред хора, не закачай никого. Ако някой започне да те безпокои, го помоли да престане. Ако не спре, унищожи го, гласи едно то правилата на Църквата на Сатаната

Дявол - Тайнствен извор превръща в камък всичко, до което се докосне

Тайнствен извор превръща в камък всичко, до което се докосне

18.04.201801108

Векове наред се е смятало, че изворът край английския град Канрсбъроу е омагьосан от тайнствено заклинание, понеже всеки предмет, до който се допрат водите му, се превръщал в камък.

Дявол - Краят на света дойде: Бременна овца роди Антихриста

Краят на света дойде: Бременна овца роди Антихриста

15.03.2018015764

Краят на света е близо. Бременна овца в Африка роди. Това, което излезе от нея, накара селяните да рухнат на колене в молитви.

Дявол - Обвиниха колумбийско семейство за връзки с Дявола

Обвиниха колумбийско семейство за връзки с Дявола

22.10.20170190

Семейство от градче на речен остров в Колумбия бе обвинено за връзки с дявола. Вижте странната история на фамилия Серано и преценете дали има нещо вярно в легендата, която жителите на Санта Крус де Момпос са сътворили за нея.

Дявол - Писмо от Сатаната на 340 години най-накрая бе декодирано

Писмо от Сатаната на 340 години най-накрая бе декодирано

11.09.201709849

Писмо от 17-ти век, за което Църквата смята, че е писано от Сатаната, намери своя превод благодарение на специален софтуер. Тайнственият документ от векове пленява съзнанието на религиозни власти, учени и мистици. То е написано през 1676 година. . .

Дявол - Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем

Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем

31.03.201703102

Не бива да се оглеждате в огледалото нощем. Това привидно суеверие е самата истина и ако го игнорирате, рискувате много.

Дявол - Личностите, които са продали душата си на Дявола за власт и слава

Личностите, които са продали душата си на Дявола за власт и слава

07.11.201604468

Пет исторически личности са подозирани от теориите на конспирацията, че са сключили сделки с Дявола точно като доктор Фауст от едноименната творба на Гьоте.