Отмъщението на буковите дървета! Предсказват ли екокатастрофа?

Отмъщението на буковите дървета! Предсказват ли екокатастрофа?

Може би най-пренебрегнатият дървесен вид е буковото дърво – гигант, който отдавна е недолюбван от производителите на мебели и подови настилки. Какво се случва с буковата гора?

1

Дървета

Дървета - Новите заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко касещо Дървета. Материали за Дървета от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Дървета.
Дървета - Защо по дърветата около Голямобуковския манастир висят дрехи?

Защо по дърветата около Голямобуковския манастир висят дрехи?

04.12.20180211

Голямобуковският манастир е единственият действащ манастир в Странджа. Според легендата обителта възниква след пророчески сън. Защо обаче от дърветата там висят дрехи?

Дървета - Вълшебното дърво, което сбъдва всички желания

Вълшебното дърво, което сбъдва всички желания

22.07.201801580

Още от древни времена хората са общували с дърветата. Днес, макар и тази практика да е позабравена, сензитиви уверяват, че престоят около дървесните видове може значително да подобри човешкото биополе.

Дървета - Ето защо всеки трябва да има амулет от жълъд

Ето защо всеки трябва да има амулет от жълъд

01.12.201702516

Жълъдите са незаменим помощник както на жените, така и на мъжете. Древните хора вярвали, че момичетата, които искат по-скоро да сдобият със съпруг, трябва да носят жълъд в себе си.

Дървета - Дърветата с вълшебни сили

Дърветата с вълшебни сили

04.10.201703735

Дърветата са верни приятели на човека, откакто свят светува. С короната си те ни осигуряват дебела сянка в горещите дни, но не само в това се изчерпват техните незаменими качества.

Дървета - Немски изследовател разкри тайния живот на дърветата

Немски изследовател разкри тайния живот на дърветата

08.06.20170998

Немският дипломиран лесничей Петер Волебен смята, че дърветата крият много повече тайни, отколкото хората могат и да предположат и определено има на какво да ни научат.

Дървета - В Китай има дървета, които сбъдват желания

В Китай има дървета, които сбъдват желания

04.02.20170869

В Китай има поверие, според което всяко от желанията ви може да се сбъднете, ако го споделите с дърветата на желанията в долината Лам Суен. Тази традиция е заимствана от Хонконг.

Дървета - Уникални ходещи дървета в Еквадор се изсичат поголовно!

Уникални ходещи дървета в Еквадор се изсичат поголовно!

17.05.20160785

Недалеч от столицата на Еквадор – Киото, съществуват уникални палмови дървета, които не са заковани на едно място, а могат да отидат, където си пожелаят.

Дървета - Учени предвиждат бъдещите климатични промени по пръстените на дърветата

Учени предвиждат бъдещите климатични промени по пръстените на дърветата

18.12.20150476

Колкото и невероятно да звучи, отрязването на дълголетно дърво може да се използва от учените, за да предскажат бъдещото. Разбира се, в това няма нищо мистично. Просто изследователите могат да създадат модел на климатичните промени

Дървета - Харесайте си дърво и разберете какви сте

Харесайте си дърво и разберете какви сте

17.05.2015022924

С този съвсем лесен и доста интересен тест ще разкриете нови черти от характера си. Всичко, което трябва да направите, е да изберете едно то дърветата, които виждате на снимките долу

Дървета - Имена на дърветата и тяхното значение

Имена на дърветата и тяхното значение

21.04.201503747

Гората и дърветата винаги са били представяни в легендите и приказките като някакви магически, тайнствени места и територии. Често за техни обитатели били представяни елфи, джуджета, самодиви, великани, вещици и прочие.