Общото между хумора и течностите

Общото между хумора и течностите

Хумор на гръцки език означава влажност. В античността лечителите смятали, че трябва да има добро съотношение на всички течности в човешкото тяло, за да бъде той в добро здраве.

1

Думи

Думи - Актуални теми и материали. Мистерии, загадки и всичко на тема Думи. Любопитни статии за Думи от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Думи.
Думи - Внимавайте с изречените думи! Променят кармата ви

Внимавайте с изречените думи! Променят кармата ви

10.01.201806706

Човешката реч открай време се разглежда като много мощно оръжие. С изречените думи можем не просто да въздействаме върху околните, а и върху самите себе си.

Думи - Лесни магически съвети, с които да променим живота си

Лесни магически съвети, с които да променим живота си

20.03.2017012982

Съществуват простички магически съвети или по-точно правила, с които можем да преобразим живота си. Те могат да бъдат приложени в бита на всеки, като изпълнението им не изискват никакви специални свръхестествени умения.

Думи - Съществува загадъчен цикъл, който контролира думите ни

Съществува загадъчен цикъл, който контролира думите ни

14.12.201604138

Независимо от езика, думите, които използване се въртят в 14-годишен мистериозен цикъл, установиха учени от Университета в Манчестър след изследвания на литературни произведения.

Думи - Притча за думите

Притча за думите

04.03.201506445

Живели някога две приятелки. Веднъж се случило така, че едната наранила другата с прибързаното си изказване. След време тя осъзнала грешката си, но вече било твърде късно.

Думи - Магическата сила на думите според прабългарите

Магическата сила на думите според прабългарите

06.06.201409277

В Средновековна България се е почитала мощната енергия на Оренда, според която вибрациите на думите и определени звуци притежават мощен енергиен заряд.

Думи - Сънят разширява речника

Сънят разширява речника

04.05.201403258

Думи, научени точно преди сън, се усвояват от мозъка много по-бързо и остават за дълго в паметта в сравнение с всичко, научено през деня.

Думи - Руски учени откриха как да влияем на бъдещето си

Руски учени откриха как да влияем на бъдещето си

19.01.2014031350

Руски учени начело с биофизика и молекулярен биолог Пьотър Гаряев провели изследване заедно с екип от лингвисти, от което се установило, че думите влияят върху човешкото ДНК.

Думи - Интересни факти за говора

Интересни факти за говора

01.10.201108703

Езикът с най-малко звуци е испанският диалект силбо - има четири гласни и четири съгласни. Чува се на няколко километра разстояние, тъй като по звучене прилича на свистене на птици.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни