Платон - живот, възгледи, идеи и цитати

Платон - живот, възгледи, идеи и цитати

е един от най-великите древногръцки философи, живели някога. Неговите живот, възгледи, идеи и цитати се помнят и до днес. Платон основава Атинската академия, която е първото учреждение за висше образование в Западния свят.

1

Древногръцки философи

Древногръцки философи - Новите текстове и публикации. Мистика, загадки и всичко за Древногръцки философи. Любопитни статии за Древногръцки философи от Средновековието до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални събития и Древногръцки философи.
Древногръцки философи - Аристотел - историята на великия философ

Аристотел - историята на великия философ

11.03.20190184

Влиянието на Аристотел върху западната мисъл в хуманитарните и социалните науки се счита за несравнимо, наред с приносите на неговия учител Платон и учителя на Платон Сократ

Древногръцки философи - Мъдрости от най-големите древногръцки философи

Мъдрости от най-големите древногръцки философи

06.09.201602268

Питагор, Платон, Епикур, Аристотел, Диоген и Плутарх са едни от най-известните и изтъкнати древногръцки философи. Вижте няколко мъдри мисли от тях, които продължават да са актуални и днес.

Древногръцки философи - Факти за живота на Диоген

Факти за живота на Диоген

12.12.2012010886

Диоген е смятан за първия свободомислещ човек. Той е живял в бъчва, за да отстоява вътрешната си свобода и то сред хора, които дори се страхували да мислят свободно.

Древногръцки философи - Интересни факти за Питагор

Интересни факти за Питагор

10.12.201207967

Питагор е древногръцки математик и философ. Всички данни около неговото съществуване са граничещи с легенда. Роден е около 570г. пр. Хр. на остров Самос, Гърция.