Легендата за Прометей

Легендата за Прометей

Легендата за Прометей е достигнала до нас благодарение на древногръцките митове. Титанът Прометей е този, който е дарил на хората огъня, но е платил за това много висока цена и хората носят пръстен в негова чест.

1

Древногръцки богове

Древногръцки богове - Новите теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко за Древногръцки богове. Любопитни статии за Древногръцки богове от древността до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални събития и Древногръцки богове.
Древногръцки богове - Откриха светилище на древногръцки богове в Средна гора

Откриха светилище на древногръцки богове в Средна гора

23.08.201312550

При разкопки в района на връх Кози грамади в Средна гора е открит голям тракийски храм и светилище на древногръцките богове Зевс и Хера. Античните паметници обхващат площ от 50 кв. м.

Древногръцки богове - Най известните древногръцки митове

Най известните древногръцки митове

10.09.2012116524

Сред най-известните митове е този за Дедал и Икар. Митът за Нарцис разказва за самовлюбен младеж, а митът за Прометей - за саможертвата му в името на хората.

Древногръцки богове - Афродита се забърквала в любовни многоъгълници

Афродита се забърквала в любовни многоъгълници

27.05.2010914319

Афродита е богинятя на любовта и красотата в гръцката митология. Според легендите тя е била най-красивата богиня на Олимп. И като истинска богиня на любовта се е замесвала в любовни многоъгълници.