Огромни и дребни животни

Огромни и дребни животни

Най-големият динозавър, живял на планетата ни, е тежал над сто тона и бил дълъг над тридесет и пет метра. Най-малката птичка е колибрито - гнездото й се побира в черупката на орех.

1

Древни Животни

Древни Животни - Най-новите теми и статии. Необясними явления, загадки и всичко за Древни Животни. Материали за Древни Животни от вековете до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Древни Животни.
Древни Животни - Най-интересните динозаври

Най-интересните динозаври

01.11.201124574

Сред най-интересните динозаври е анкилозавърът, който бил дълъг над десет метра и тежал около четири тона - той нямал естествени врагове, тъй като тежал четири тона и бил брониран.

Древни Животни - Ген, който формира крайниците, имали древните риби

Ген, който формира крайниците, имали древните риби

26.10.201101119

Преходно звено между рибите и земноводните - рибата с перки-крайници тиктаалик има същите гени, каквито имат съвременните бозайници - той отговаря за развитието на крайниците.

Древни Животни - Древни птици убивали слонове с човките си

Древни птици убивали слонове с човките си

21.07.201104106

Преди милион години на планетата ни е живеела птица, висока три метра, с огромна човка, която с лекота убивала слонове, като разцепвала черепа им като с брадва.

Древни Животни - Откриха гигантски праисторически пингвин

Откриха гигантски праисторически пингвин

24.11.201007829

Учени откриха вкаменелости от праисторически пингвин, който е бил висок 1. 50 метра и е бил с кафяви и червени шарки, за разлика от съвременните пингвини. Те са станали черно-бели неотдавна.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни