Наричат Локуста първата серийна убийца в историята

Наричат Локуста първата серийна убийца в историята

Отстраняването на конкуренти посредством отрови е било разпространена практика по време на Древността, но Локуста е била отровителката, която остава в историята като най-масовата серийна убийца.

1

Древен рим

Древен рим - Най-новите теми и материали. Мистика, загадки и всичко касещо Древен рим. Материали за Древен рим от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Древен рим.
Древен рим - Тайната на Римската порта към Ада вече е разкрита

Тайната на Римската порта към Ада вече е разкрита

16.03.20180942

В древността римляните изпитвали страхопочитание към храма Хиераполис, разположен на територията на съвременна Турция. Причината е, че всяко живо същество, прекрачило прага, умирало. Изключение правели единствено посветените жреци.

Древен рим - Боговете в Древен Рим

Боговете в Древен Рим

08.02.201801826

Божествата, почитани от римляните, са почти необозримо множество. Пантеонът се формира първоначално под влияние на етруските вярвания, пряко и косвено е влиянието на гръцките вярвания, множество богове проникват в Рим от източни религии.

Древен рим - Агрипина Младша: най-трудната за убиване жена в Древен Рим

Агрипина Младша: най-трудната за убиване жена в Древен Рим

20.06.201702011

Твърди се, че докато се борила тронът да бъде завещан на сина ѝ, Агрипина отишла при гадател и го попитала дали ще стане император. Той й отговорил, че ще стане, но ще убие майка си. Думите ѝ били: Нека я убие, стига да властва!

Древен рим - Кои са били най-големите и смели врагове на Древен Рим

Кои са били най-големите и смели врагове на Древен Рим

02.05.201707079

За осемте столетия, в които растяла и процъфтявала Римската цивилизация, тя унищожила стотици други. През този дълъг период от време стотици мъже и жени се изправяли смело пред римските легиони в името на свободата и в опит да спрат напора на великия град

Древен рим - Отвратителните факти за Древен Рим, които не се учат в училище

Отвратителните факти за Древен Рим, които не се учат в училище

20.04.2017027123

В Древността Рим е бил средище на цивизация и култура или поне така пише в учебниците по история. Истината обаче е, че древните римляни спазвали и традиция, които са в пълен разрез с представата за цивилизованост.

Древен рим - Весталките – най-могъщите жени на древността

Весталките – най-могъщите жени на древността

23.02.201701193

Във времената, в които положението на жените било сходно с това на робите и селскостопанските животни, имало група жени, които стояли почти на върха на обществото. Това били весталките – жриците на римската богиня Веста.

Древен рим - Кой кой е сред древноримските богове?

Кой кой е сред древноримските богове?

10.06.201603215

Вярванията на древните римляни са отразени в Римската митология. В някои предания тя е близка с окултизма, а в други се срещат заемки от Гръцката митология.

Древен рим - Нова теория: Римляните открили Америка

Нова теория: Римляните открили Америка

02.04.201601053

Христофор Колумб стъпва на Бахамите през 1492 година. Дълго време всички смятаха, че той е първият неместен човек, акостирал на бреговете на Северна или Южна Америка. Дали това е така?

Древен рим - Цезаровото сечение не е кръстено на Гай Юлий Цезар

Цезаровото сечение не е кръстено на Гай Юлий Цезар

03.04.201402836

Въпреки че тази хипотеза от години циркулира не само в публичното пространство, но може да бъде прочетена и в редица авторитетни издания, в т. ч. и Оксфордския речник, тя не е вярна.

Древен рим - Спартак оживява в родното си село Склаве

Спартак оживява в родното си село Склаве

28.08.201303127

На централния площад в село Склаве легендата за Спартак ще оживее с нова сила. От кметството са изготвили дългосрочен проект, който ще превърне санданското село в атрактивна лятна дестинация.