Мистериите от Черната стая на Кромуел остават неразгадани до днес

Мистериите от Черната стая на Кромуел остават неразгадани до днес

Оливър Кромуел е бил най-известният диктатор е британската история и като такъв е имал много врагове. Заговорите за убийството му идвали не само от родната му Англия, а и от съседните държави.

1

Диктатори

Диктатори - Най-новите текстове и статии. Необясними явления, загадки и всичко за Диктатори. Нашите статии за Диктатори от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Диктатори.
Диктатори - Кои зодии са били най-злите хора в историята

Кои зодии са били най-злите хора в историята

14.03.201810210062

Когато се говори за зли зодии, първата зодия, която може да ви дойде наум, е Скорпион. Но ако погледнем кои са били най-злите хора, които историята познава, ще се изненадате, че сред тях няма нито един Скорпион.

Диктатори - Вижте любимите тайни вечери на диктаторите - някои ще ви отвратят

Вижте любимите тайни вечери на диктаторите - някои ще ви отвратят

02.05.201702049

Освен ужасяващите неща, с които са известни тези диктатори, те шокират и с хранителните си навици. И показват колко тънка е границата между човека и чудовището.

Диктатори - Добрите неща, направени от най-зловещите диктатори

Добрите неща, направени от най-зловещите диктатори

22.10.201602470

Човешката история винаги е в очите на четящите като битка между герои и чудовища, но дори и в най-тъмния нюанс на черното се таи проблясък светлина.

Диктатори - Това са най-злите хора, живели някога

Това са най-злите хора, живели някога

13.10.201608478

Злото съществува наравно с доброто в този свят и въпреки че много хора са съгласни с тази фундаментална истина, пак е трудно да си представим до каква нечовешка жестокост са стигали някои исторически личности.

Диктатори - Уникалната личност Николо Макиавели

Уникалната личност Николо Макиавели

30.12.201501485

Николо Макиавели е прочута историческа личност, който е останал в паметта на поколенията с изказването си, че ако един държавник иска властта му да се запази, пътят към това е употреба на сила и различни видове лъжи и измами.

Диктатори - Смъртта на диктаторите

Смъртта на диктаторите

16.03.201407344

Когато един човек е отговорен за смъртта на стотици хиляди човешки същества, е справедливо да се очаква, че този сатрап няма да умре спокойно в леглото си от естествена смърт.

Диктатори - Калигула - първият убит римски император

Калигула - първият убит римски император

01.04.2010011399

Калигула или както е истинското му име Гай Цезар Германик, управлявал Рим от 37 до 41 г. Той е един от най-големите римски диктатори и първият убит император. История за живота на Калигула.