Легендата за Дионис - богът на виното и веселието

Легендата за Дионис - богът на виното и веселието

Както всяка легенда, така и тази за бог Дионис е интересна и вълшебна. Цялата му свита е леко опиянена, дружелюбна и Дионис е много почитан от обикновените хора, защото винаги е в тяхна помощ и ги учи как да правят божествения еликсир – виното.

1

Гръцки Богове

Гръцки Богове - Най-новите теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко за Гръцки Богове. Материали за Гръцки Богове от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Гръцки Богове.
Гръцки Богове - Зловещо разкритие! Откриха останки на дете при жертвения олтар на Зевс

Зловещо разкритие! Откриха останки на дете при жертвения олтар на Зевс

17.08.20160595

Гръцки археолози направиха зловещо откритие при разкопки около жертвения олтар на Зевс край Ликея. Сред останките на животни бяха открити и костите на младо момче

Гръцки Богове - Кутията на Пандора

Кутията на Пандора

14.04.2013010824

Един ден, когато къщата била празна, любопитството на Пандора надделяло и тя отворила съда. В този миг причерняло, а от съда, по цялата Земя, се разнесли нещастия, болести и смърт.

Гръцки Богове - Мита за Херакъл и Тезей

Мита за Херакъл и Тезей

05.09.201207015

Херакъл е най-известния гръцки герой, човек, дарен от Зевс с невероятна сила и смелост, син на Зевс и гръцката царица Алкмена. Тезей е известен древногръцки герой, син на цар Егей.

Гръцки Богове - Дванадесетте подвига на Херкулес

Дванадесетте подвига на Херкулес

01.05.2010027603

Херкулес е герой от древногръцката митология. Син е на бога Зевс и смъртната Алкмена. Притежавал божествена сила. Извършил 12 подвига, сред които убил Немейския лъв, извел Цербер от подземното царство

Гръцки Богове - Гръцка Митология: Хермес - предвестникът на боговете

Гръцка Митология: Хермес - предвестникът на боговете

10.07.200905709

Легендите разказват, че Хермес е син на царя на гръцките богове Зевс и Мая. Връзката на Хермес и Аполон в гръцката митология. Какъв бог е Хермес и какви са вярванията за него.