Езеро във Венецуела - магнит за гръмотевиците

Езеро във Венецуела - магнит за гръмотевиците

Макар и учените да твърдят, че светкавиците не се стоварват два пъти на едно и също място, това не важи за езерото Маракайо във Венецуела.

1

Гръмотевици

Гръмотевици - Новите текстове и материали. Необясними явления, загадки и всичко относно Гръмотевици. Материали за Гръмотевици от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Гръмотевици.
Гръмотевици - Луната е очукана от гръмотевици

Луната е очукана от гръмотевици

20.09.20160233

Повърхността на Луната е изцяло издълбана и това е видимо от Земята. До сега се смяташе, че виновници за това са удари от други небесни тела. Оказва се обаче, че не само те са причина за неравенствата.

Гръмотевици - Боговете-покровители на гръмотевиците

Боговете-покровители на гръмотевиците

22.08.201601026

Бесът на небесата ужасявал със своята мощ древните хора. Точно и поради тази причина почти всеки народ почитал по един Бог на гръмотевиците.

Гръмотевици - Светкавиците може да причинят главоболие

Светкавиците може да причинят главоболие

18.02.20130856

Според ново проучване, главоболието може да има повече общо с гръмотевичните бури, отколкото някой е предполагал. Установено е, че мълнията в действителност може да допринесе за появата на главоболие и мигрена.

Гръмотевици - Мълнии поразяват над 1000 души годишно

Мълнии поразяват над 1000 души годишно

16.01.201101638

Всяка минута в различни краища на света падат по 100 мълнии. За една година жертвите от гръмотевици са над хиляда. Най-доброто скривалище по време на гръмотевична буря е автомобила.