Ледът, разтопен в Гренландия, вече е 200 милиарда тона

Ледът, разтопен в Гренландия, вече е 200 милиарда тона

Глобалното затопляне е проблем, познат на всеки човек по света. Ефектите на този опасен феномен започват да стават все повече и все по-явни. Опасността пред човешката цивилизация добива съвсем реални и лесно предвидими размери.

1

Гренландия

Гренландия - Новите теми и материали. Необясними явления, загадки и всичко свързано с Гренландия. Материали за Гренландия от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Гренландия.
Гренландия - Еволюцията ни е започнала преди 12 хилядолетия! Огромен кратер на метеорит го доказа

Еволюцията ни е започнала преди 12 хилядолетия! Огромен кратер на метеорит го доказа

12.12.20180404

Откриха огромен 31-километров кратер, направен от железен метеорит преди повече от 100 хилядолетия. Кратерът в Гренландия има размерите на съвременен Париж

Гренландия - Една от големите тайни на остров Гренландия бе разбулена

Една от големите тайни на остров Гренландия бе разбулена

13.12.20160845

От десетилетия учените са се питали как се е образувал най-големият остров и дали името Гренландия, което означава зелена земя, свидетелства, че в миналото островът не е бил снежната пустош, каквото е днес.

Гренландия - Планетата ни изнемогва! Рекордна жега мори Гренландия

Планетата ни изнемогва! Рекордна жега мори Гренландия

14.09.20160632

Рекордът по горещина и топене на лед в Гренландия бе счупен. Отчетените температури надвишават най-високите средни стойности, отчитани през последните години. Положението се влошава ежегодно и предвещава катастрофа.

Гренландия - Земята дебеле

Земята дебеле

19.08.201104431

Земята променя формата си заради топенето на ледниците в Гренландия и Антарктика. От това голямо количество вода се насочва към екватора и Еверест вече не е най-високото място.

Гренландия - Гренландия се топи, Океанът се покачва

Гренландия се топи, Океанът се покачва

14.11.200902445

Топенето на ледовете в Гренландия се увеличава с притеснителни темпове, алармираха учени. Ако всички ледове в Гренладния се стопят, нивото на Океана ще се покачи със 7 метра.

Гренландия - Въглеродният диоксид е виновен за леда в Гренландия

Въглеродният диоксид е виновен за леда в Гренландия

05.10.200901043

Рязкото спадане на нивото на въглероден диоксид в горната част на атмосферата е причината Гренландия да се покрие с вечен лед. Процесът е настъпил преди 3 милиона години.