Левичарите - забележити гении и политически лидери

Левичарите - забележити гении и политически лидери

15

Гениите и политическите лидери са левичари. Светът е управляван от леваци, които са се превърнали в едни от най-могъщите люде на планетата.

1

Гении

Гении - Последните заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко свързано с Гении. Любопитни статии за Гении от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Гении.
Гении - Бебето от Любек – една от най-големите загадки на миналото

Бебето от Любек – една от най-големите загадки на миналото

04.08.201801886

От древни времена проявата на гениалност при най-малките се разглеждала като висша форма на тайнственост и мистицизъм. На подобни деца е гледано и с възхищение, и със страхопочитание, а едно от тях е известното бебе от Любек.

Гении - Уилям Сидис – неразбраният гений, който умря в самота

Уилям Сидис – неразбраният гений, който умря в самота

02.06.201801044

Американецът Уилям Сидис е бил истинско дете чудо. Можел е да чете на 18-месечна възраст, а на 11 години е бил студент от Харвард, но липсата му на социални умения се оказва пагубна за неговия интелект.

Гении - Странностите на Айнщайн, за които са знаели само неговите близки

Странностите на Айнщайн, за които са знаели само неговите близки

05.05.201802193

Името Алберт Айнщайн е синоним за гений и въпреки че постиженията му във физиката са неоспорими, у дома той е показвал доста по-различно лице. Към най-близките си хора той е бил доста суров.

Гении - Това 11-годишно момиченце е най-младият гений в Америка

Това 11-годишно момиченце е най-младият гений в Америка

26.11.20170468

Гитанджали Рао е само на 11 години, но вече притежава първата си научна награда за свое изобретение. Момичето е станало победител на тазгодишния конкурс за млади учени Discovery Education 3M Young Scientist Challenge.

Гении - Поредният разбит мит – психопатите не са гении!

Поредният разбит мит – психопатите не са гении!

27.01.20170489

В представите на обществото повечето психопати масови убийци са зли гении. Но експерти от Харвардския университет успяха да разбият дълго битувалия мит за Ханибал Лектър от култовия филм Мълчанието на агнетата.

Гении - Хокинг: Ново хапче за поумняване ще преобърне света

Хокинг: Ново хапче за поумняване ще преобърне света

18.11.20160736

Видният британски космолог Стивън Хонинг заяви в интервю за Форбс, че е изобретено ново хапче-чудо, което може да прави хората по-умни. Самият Хокинг го пие и казва, че е отключил неподозирани умствени способности.

Гении - Гении, които дължат своето вдъхновение на наркотиците

Гении, които дължат своето вдъхновение на наркотиците

07.10.201601115

Докато употребата на наркотици със сигурност води до няколко очевидни риска, има много примери как гении в сферата на изкуството и науката са ползвали забранените субстанции като форма на вдъхновение.

Гении - Небивали факти за изобретенията и техните откриватели

Небивали факти за изобретенията и техните откриватели

25.05.20160726

Къде ли щеше да е днес човечеството, ако не бяха великите му умове – изобретателите? Техният гений и нови начини за възприемане на света създават нови технологии и генерират по-лесни начини за правене на нещата.

Гении - Отключете гения си с химикалка и малко коте!

Отключете гения си с химикалка и малко коте!

18.05.20160893

Има буквално хиляди изследвания и доклади как може да се подобри мозъчната дейност на човек, така че той да стане по-умен. Има и няколко съвсем прости трика, чрез които можете да отключите вътрешния си гений.

Гении - Кои са най-големите гении и знаменитости сред зодиите

Кои са най-големите гении и знаменитости сред зодиите

20.12.2015037429

Анализ на учения Марк Хамилтън от университета на Кънектикът стига до заключението, че 5 от зодиакалните знаци в хороскопа са с най-високи шансове за слава. До резултатите се стига след мащабно проучване.