Млечният път откраднал някои от звездите си от друга галактика

Млечният път откраднал някои от звездите си от друга галактика

Интригуващ факт, който бе установен в последното десетилетие, е, че поне половината от 11-те най-далечни звезди в нашата галактика са далеч от спиралния диск на Млечния път.

1

Галактика

Галактика - Последните заглавия и публикации. Необясними явления, загадки и всичко за Галактика. Нашите статии за Галактика от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Галактика.
Галактика - Всички планети стават обитаеми след милион години

Всички планети стават обитаеми след милион години

09.11.201501557

Учените обясняват факта, че не откриваме извънземни форми на живот във видимите предели на Вселената с това, че Земята е една от първите планети, успели да преминат през всички етапи, необходими за зараждането на живот.

Галактика - Вече е известно първото съзвездие във Вселената

Вече е известно първото съзвездие във Вселената

28.06.20150784

Астрономи от Европейската южна обсерватория успяха да открият най-старото съзвездие във Вселената. Учените са определили, че неговата възраст е на приблизително 14 милиарда години, каквато е и предполагаемата възраст на Вселената.

Галактика - Откриха черна дупка милиарди пъти по-голяма от Слънцето

Откриха черна дупка милиарди пъти по-голяма от Слънцето

27.02.201501739

Нова черна дупка е открита от астрономи в Китай, САЩ и Австралия. Огромните ѝ размери карат учените да се замислят върху теорията за растежа на черните дупки.

Галактика - Учени измериха теглото на Млечния път

Учени измериха теглото на Млечния път

04.08.201401047

Британски учени успяха да измерят теглото на Млечния път. Оказа се, че масата на нашата галактика се равнява половината от масата на Адромеда – галактиката, която е съседна на Млечния път.

Галактика - Две звезди дават нови сведения за Галактиката

Две звезди дават нови сведения за Галактиката

15.07.201401111

Две новооткрити звезди, забелязани в един от най-далечните ъгли на Млечния път, дават нови сведения за границите на Галактиката, в която е разположена и нашата Слънчева система.

Галактика - Откриха как се сформират звездите в галактиките

Откриха как се сформират звездите в галактиките

26.12.201301284

След многогодишни наблюдения на галактиката Водовъртеж астрономи установиха, че водородна мъгла е ключът към образуването на звездите в галактиките.

Галактика - Потвърдиха четвъртия спираловиден ръкав на Млечния път

Потвърдиха четвъртия спираловиден ръкав на Млечния път

21.12.201301560

След 12-годишни проучвания на масивните звезди американски изследователи потвърдиха, че Млечният път има четвърти спираловиден ръкав.

Галактика - В галактиката може да има хиляди извънземни цивилизации

В галактиката може да има хиляди извънземни цивилизации

13.02.201304899

Сами ли сме във вселената е въпрос, който от векове занимава умовете на хората. Съвсем скоро се очаква учените да могат да дадат точен отговор. Доскоро категорично се отхвърляше

Галактика - Загадъчните пръстени на Сатурн

Загадъчните пръстени на Сатурн

09.02.201303722

Планетата Сатурн е втора по големина в слънчевата система след Юпитер. От години в научните среди циркулират няколко различи хипотези за произхода на пръстените на Сатурн.

Галактика - Откриха зони с живот в Млечния път

Откриха зони с живот в Млечния път

26.10.201105800

Съставена е карта на живот на Млечния път, която показва къде са потенциалните места, в които може да се е зародил живот. Това може да стане само при наличие на вода в течно състояние.