Възприемаме света спрямо езика, на който говорим

Възприемаме света спрямо езика, на който говорим

Едно наистина уникално разкритие е на път да промени представите ни завинаги. Оказва се, че езикът, на който говорим, ни кара да възприемаме заобикалящата ни действителност по различен начин.

1

Възприятия

Възприятия - Най-новите текстове и материали. Мистерии, загадки и всичко относно Възприятия. Нашите статии за Възприятия от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Възприятия.
Възприятия - Къде по света Адът е студен?

Къде по света Адът е студен?

08.10.20150745

В съвременната психология съществува терминът Карта на реалността. С него експертите описват уникалността на възприятията и разбиранията на различните хора в различните точки на Земята. Фройд казва, че всеки човек има в главата си една малка Вселена

Възприятия - Мъжете с дълги коси имат свръхестествено възприятие

Мъжете с дълги коси имат свръхестествено възприятие

22.03.201501812

Учени твърдят, че мъжете с дълга коса имат по-силно развито шесто чувство. Дългата коса е общ елемент на много духовни пророци като Исус, Мойсей, Буда, Шива

Възприятия - Кога хората за започнали да виждат синия цвят

Кога хората за започнали да виждат синия цвят

08.03.201502049

Преди около 150 години британският учен Уилям Гладстон, докато изучавал Омировата Одисея, е забелязал, че античният поет е имал някои неконвенционални описания на цветовете.

Възприятия - Да усъвършенстваме сетивата си

Да усъвършенстваме сетивата си

02.12.201203915

Наслъждаваме се на света около нас, благодарение на петте ни сетива - зрение, вкус, обоняние, допир и слух. Възприятията от тях намаляват с възрастта, индивидуално при всеки.

Възприятия - Спиране на времето

Спиране на времето

09.05.201104607

Понякога ходът на времето сякаш спира и всичко се случва изключително бавно. Така някои хора се спасяват от куршуми. В моменти на смъртна опасност процесите в тялото се ускоряват.

Възприятия - Възприятие на емоциите

Възприятие на емоциите

04.05.201102484

Емоциите се изразяват още преди човек да им позволи да се изпишат върху лицето му. Начинът на говорене, разстоянието между хората и други сигнали издават моментното състояние.

Възприятия - Свръхестествените сили обичат децата

Свръхестествените сили обичат децата

25.03.201106105

Децата възприемат и допускат свръхестествените сили до себе си по-лесно, отколкото възрастните. Паранормални явления свързани с деца и техните възприятия и сетива.

Възприятия - Как да развием чувствителността на възприятията си

Как да развием чувствителността на възприятията си

11.06.201007446

Тук предлагам няколко леки упражнения, с които можете да започнете да развивате свръхюувствителността на възприятията си. Не твърдя, че са най - добрите, защото всеки е уникален.

Възприятия - Хората виждат... с мозъка си

Хората виждат... с мозъка си

27.02.201005606

Хората виждат с очите си, но те са само оптичният инструмент на мозъка. Той за секунди анализира огромен поток информация, за да отдели най-важното и да го раздели на информационни потоци.