Невероятно! Езеро от лава насред ледовете на Антарктика

Невероятно! Езеро от лава насред ледовете на Антарктика

Изненадващо откритие! Става въпрос за езеро с гореща лава, обхващащо голяма площ от над хиляда и петстотин километра. То се намира на север от заледената Антарктика

1

Вулкани

Вулкани - Актуални теми и публикации. Необясними явления, загадки и всичко за Вулкани. Нашите статии за Вулкани от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Вулкани.
Вулкани - Откриха един от най-големите подводни вулкани

Откриха един от най-големите подводни вулкани

29.05.20190214

През есента на миналата година между Мадагаскар и източния бряг на Африка е регистрирана странна земна активност от сеизмолозите. Оказва се, че причината за нея е подводен вулкан, който се издига на 800 м над дъното на океана.

Вулкани - Най-опустошителните вулкани в историята

Най-опустошителните вулкани в историята

19.04.20190491

Историята познава страховити вулканични изригвания. Някои от тях са толкова опустошителни, че слаат край на цели цивилизации, а други отнемат живота на стотици хиляди хора.

Вулкани - НЛО ли е това! Вижте какво заснеха над вулкана Попокатепетъл

НЛО ли е това! Вижте какво заснеха над вулкана Попокатепетъл

26.01.2018013065

Странен летящ обект бе забелязан да лети над вулкана Попокатепетъл в Мексико, за когото се предполага, че често е посещаван от извънземни създания

Вулкани - Спасени сме: НАСА ще гаси Йелоустоун с вода

Спасени сме: НАСА ще гаси Йелоустоун с вода

15.01.20180401

Светът е спасен. НАСА ще гаси Йелоустоун с вода. За да постигнат смелия си план, учените трябва да направят сондаж от около 10 километра в Йелоустоунската калдера

Вулкани - Сбогом лято! Вулканични изригвания в бъдеще драматично ще променят климата

Сбогом лято! Вулканични изригвания в бъдеще драматично ще променят климата

04.11.20170299

В дългата си история човечеството често е било изправяно пред унищожителното въздействие на вулканите. От Везувий до Кракатау, вулканите се причинявали разрушения, които се помнят поколения наред. Силата им обаче може да се окаже действително само спомен.

Вулкани - Вулкан дал началото на ерата на динозаврите

Вулкан дал началото на ерата на динозаврите

29.08.20170301

В миналото динозаврите са били доминиращият вид на Земята. След хиляди теории за причините за изчезването им, днес се питаме – кое е дало началото на вида.

Вулкани - Под Антарктида дремят вулкани! Най-лошото е на прага ни

Под Антарктида дремят вулкани! Най-лошото е на прага ни

15.08.20170516

Над сто вулкана спят под ледовете на Антарктида. Днес големият въпрос е колко активни са те и застрашено ли е човечеството.

Вулкани - Вратите на ада се отвориха! Йелоустоун е на прага на изригване

Вратите на ада се отвориха! Йелоустоун е на прага на изригване

22.03.201702198

Още през 2014-та за кратък период от време водата на реките и езерата в парка Йелоустоун са повишили значително температурата си. На някои места те достигат точка на кипене. Гейзерите са се активирали – нещо, което не се е случвало от 100 г. насам

Вулкани - Откриха цял океан под повърхността на Земята

Откриха цял океан под повърхността на Земята

02.12.20160737

Нови изследвания показват, че хората, без да подозират, се разхождат буквално върху цял океан, намиращ се приблизително на 1000 километра под повърхността на Земята.

Вулкани - Астероид и мега вулкан убили динозаврите

Астероид и мега вулкан убили динозаврите

10.07.2016073

Общоприет факт е, че динозаврите са изчезнали, след като преди 66 милиона години огромен астероид удря Земята. Катаклизмът причинява смъртта на големите гущери и на много други същества, обитавили света ни през този период.