Истинската история на Хелоуин! Ще се изумите

Истинската история на Хелоуин! Ще се изумите

Днес празникът Хелоуин се свързва със страшни костюми, сладкиши и номера. Зад всичко това обаче стои една твърде интересна история.

1

Вси Светии

Вси Светии - Най-новите теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Вси Светии. Любопитни статии за Вси Светии от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Вси Светии.
Вси Светии - Зловещи ритуали, практикувани някога на Вси Светии

Зловещи ритуали, практикувани някога на Вси Светии

31.10.20170249

В древни времена по време на Хелоуин децата не обикаляли от къща на къща, за да събират лакомства. Точно напротив – те се криели от ужас в килерите заедно с техните родители

Вси Светии - Най-странните поверия за Хелоуин

Най-странните поверия за Хелоуин

31.10.201705102

На 31 октомври милиони, иначе нормални и приятни хора, ще се облекат като вещици и вампири, като зомбита, извънземни, пирати, призраци и какво ли още не.

Вси Светии - Интересни факти за Хелоуин

Интересни факти за Хелоуин

31.10.201602304

Настъпи най-любимият празник на всички деца – Хелоуин. Честването на Вси Светии набира все по-голяма популярност и у нас.

Вси Светии - Тиквите във Великобритания се заменят с репи

Тиквите във Великобритания се заменят с репи

31.10.20150202

Специална организация за опазване на културните традиции отправи апел към всички британци да плашат с репи, а не с тикви този Хелоуин.

Вси Светии - Вещици и вампири се събират в замъка на Дракула

Вещици и вампири се събират в замъка на Дракула

31.10.201302674

Днес се отбелязва празникът на Хелоуин с различни дейности като маскиране, дълбаене на тикви, гледане на филми на ужасите и погаждане на страховити номера.

Вси Светии - Стиснат пияница виновен за символа на Хелоуин

Стиснат пияница виновен за символа на Хелоуин

29.10.201004277

Традиционните украси за Хелоуин – издълбана тиква, изрязана във форма на глава със свещ или фенер вътре, се нарича Лампата на Джак. Легендата за пияницата Джак, който излъгал дявола.

Вси Светии - Хелоуин или защо именно тиквата

Хелоуин или защо именно тиквата

31.10.200904591

Хелоуин е един от най-популярните празници в цял свят. Емблема на празника известин още и като Вси Светии е тиквата. Тя е пазител от зли сили и духове. Легенди за Хелоуин или празника на келтите.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни