Ритуалите на викингската култура

Ритуалите на викингската култура

Вигингите, наричани още нормани, варяги, са варварски племена от различни етноси, които обитавали бреговете на Скандинавия през ранното Средновековие.

1

Викинги

Викинги - Актуални текстове и статии. Мистерии, загадки и всичко касещо Викинги. Любопитни статии за Викинги от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Викинги.
Викинги - Откриха заровен викингски кораб в гроб

Откриха заровен викингски кораб в гроб

29.03.20190315

Цял викингски кораб! На това се натъкнаха норвежки учени откриха, докато проучвали древна гробница в окръг Вестфол, Норвегия. Рядкото откритие е обявено за историческа находка

Викинги - Викингите - история, любопитни факти и живот

Викингите - история, любопитни факти и живот

03.03.20190591

Макар че тези хора често са сочени за диваци, нападащи по-цивилизованите нации заради съкровища и жени, мотивите и културата на викингите са много по-различни

Викинги - Доказано е научно! Викингите са имали вожд жена

Доказано е научно! Викингите са имали вожд жена

16.09.20170236

Преди няколко месеца екип от археолози откри останки на вожд на викингите край шведското село Меларен. Тогава се появиха и предположения, че тялото е на жена, която е била лидер на един от най-свирепите европейски народи.

Викинги - Скелет на почитан викинг втрещи учени! Оказа се жена

Скелет на почитан викинг втрещи учени! Оказа се жена

12.09.20170473

На шокиращи факти се натъкнаха шведски учени, подложили на изследване останките на викингски воин. Откритието им напълно променя представите ни за северните войни.

Викинги - Откриха крепост на викингите, която преобърна знанията ни за тях

Откриха крепост на викингите, която преобърна знанията ни за тях

03.09.20170550

Датски археолози са открили крепост на викингите, която ще им позволи да разберат много повече подробности за миналото на войнствения народ. До откритието се стигнало благодарение на нов метод, наречен LIDAR.

Викинги - Перфектна викингска крепост – тайната за изграждането ѝ е разкрита

Перфектна викингска крепост – тайната за изграждането ѝ е разкрита

30.08.20170296

Крепостта Боргринг е една от най-впечатляващите викингски крепости за всички времена. До днес всички учени недоумяваха как е възможно този народ да изгради толкова технологично напреднала крепост. Парче дърво на над 1000 години разкри тайната.

Викинги - Най-голямата викингска брадва изникна в Дания

Най-голямата викингска брадва изникна в Дания

23.07.20160893

Най-голямата смъртоносна викингска брадва бе открита в Дания. Тя се е появила при в разкопан гроб на могъща двойка от 10-ти век.

Викинги - Намериха най-голямото златно съкровище от епохата на викингите

Намериха най-голямото златно съкровище от епохата на викингите

17.06.201601336

Най-голямото викингско съкровище в било намерено в Дания от трима любители археолози. Откритите артефакти са създавани през X век и са намерени в южната част на полуостров Ютланд.

Викинги - Шокиращи престъпления от миналото, разбулени от археолози

Шокиращи престъпления от миналото, разбулени от археолози

02.11.201501546

Въпреки идеализираните образи от миналото, представяни ни в учебниците по история, истината е, че Античността и Средновековието са били свирепи времена, времена на кръв и ужаси, в които да те набият на кол или разпнат на кръст не е било нещо нечувано

Викинги - Откриха колеж за викинги в Норвегия

Откриха колеж за викинги в Норвегия

09.08.201501016

Вдъхновени от суперхитовите сериали Викинги и Игра на тронове, стотици желаещи се записаха в новооткритата специалност на частния колеж на норвежкия град Селюр, в която всеки може да се обучи как да бъде викинг.