Какви са обичаите на Разпети петък

Какви са обичаите на Разпети петък

1

Петият ден от Страстната седмица е известен като Разпети петък, защото тогава Исус Христос е разпнат на кръста. Постът на този ден е особено строг, като църквата забранява да се яде и дори да се пие вода.

1

Великденски традиции

Великденски традиции - Последните текстове и публикации. Мистика, загадки и всичко на тема Великденски традиции. Любопитни статии за Великденски традиции от Средновековието до днес. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Великденски традиции.
Великденски традиции - Велики четвъртък – митове и традиции за деня

Велики четвъртък – митове и традиции за деня

25.04.201927477

Според Библията на Велики четвъртък Исус Христос е бил заловен в Гетсиманската градина по време на молитва. На този ден традиционно се боядисват великденските яйца.

Великденски традиции - Великденски поверия

Великденски поверия

16.04.2017620693

Смята се, че дете, родено на Великден, ще е късметлия във всяко начинание. Поръсете с вода помещенията в дома ви в нощта срещу Великден - това ще ги пречисти от зли енергии.

Великденски традиции - Чудатите Великденски традиции по света

Чудатите Великденски традиции по света

01.05.201605748

Великден е най-старият християнски празник и оцелявайки през вековете е повел след себе си многообразие от обичаи и традиции, някои от които на пръв поглед изглеждат доста странни.

Великденски традиции - Как празнуват Великден по света

Как празнуват Великден по света

19.04.201405598

Как празнуват Великден по света. Във Филипините млади мъже разиграват Христовото рязпятие. В Германия крият великденски зайчета в градините.