Празнуваме Великден!

Празнуваме Великден!

3

Нощта на Велика Събота срещу Великден е смятана за най-тихата нощ в годината. Тогава християни от цял свят обикалят около храмовете със запалени свещи, за да изминат символичен път до гроба на Исус.

1

Велика събота

Велика събота - Най-новите теми и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко относно Велика събота. Любопитни статии за Велика събота от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Велика събота.
Велика събота - Как отбелязваме Велика събота

Как отбелязваме Велика събота

27.04.201913807

На Велика събота православната църква почита последния ден от Страстната седмица, предшестваща Великден. Тези, които не са боядисали яйца още, могат да го направят в събота.

Велика събота - Страстната седмица предшества Великден

Страстната седмица предшества Великден

22.04.2019126600

Наближава Великден! Седмицата преди него е известна като Страстната седмица.

Велика събота - Велика събота е!

Велика събота е!

07.04.20180818

На Велика събота в полунощ водещият службата свещеник трикратно възвестява възкресението на Христос с възгласа Христос воскресе.

Велика събота - Легендата за благодатния огън и чудото на Великден

Легендата за благодатния огън и чудото на Великден

08.04.201701619

Но денят, в който отбелязваме възкресението на Спасителя, няма да бъде възможен, без благодатният огън, който озарява домовете на вярващите.

Велика събота - Днес почитаме Велика събота

Днес почитаме Велика събота

03.04.201009880

Последният ден от Страстната седмица, предшестваща Великден, се нарича Велика събота. Това е денят, в който разпънатото тяло на Исус Христос било положено в гроба.