Вълшебните легенди за вековния Кадин мост

Вълшебните легенди за вековния Кадин мост

Легенди за вградена невеста и милостта на турски султан се преплитат около историята на 550-годишния Кадин мост, намиращ се в село Невестино край град Кюстендил.

1

Български легенди

Български легенди - Актуални теми и статии. Мистика, загадки и всичко свързано с Български легенди. Любопитни статии за Български легенди от древността до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Български легенди.
Български легенди - Трагичната легенда за връх Мальовица

Трагичната легенда за връх Мальовица

22.08.201602428

Други обаче го свързват с легендарния Мальо войвода. Според легендата Мальо е момък, роден в едно от селца наоколо. Той растял хубаво, здраво и силно момче, а когато станал голям юнак, станал овчар.

Български легенди - Невъзможна любов разполовила Мадарския конник

Невъзможна любов разполовила Мадарския конник

13.07.201502332

Мадарският конник е сред най-популярните забележителности в България. Сцената, от която се вижда триумфиращ конник, неговото вярно куче и прободен с копие лъв, е носител на множество разгадани и неразгадани символи.

Български легенди - Митът за пиринския връх Безбог

Митът за пиринския връх Безбог

07.06.201504796

Според друга, също не по-малко популярна легенда, турците решили да тръгнат да помохамеданчват местното българско население, което живеело из разпръснати махали.

Български легенди - Легендата за Момчил войвода и Момчиловата крепост

Легендата за Момчил войвода и Момчиловата крепост

05.01.201508042

Момчил войвода или Момчил юнак, както е известен в някои източници, е реална историческа личност. Роден е и е живял през XIV век в Родопите.