Най-известните тракийски съкровища

Най-известните тракийски съкровища

Най-известните съкровища, откривани по нашите земи, които са част от културно-историческото ни наследство, представят България като място с богато и много древно историческо минало. Най-ценните тракийски съкровища

1

Български Съкровища

Български Съкровища - Актуални заглавия и публикации. Мистерии, загадки и всичко свързано с Български Съкровища. Материали за Български Съкровища от Средновековието до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални събития и Български Съкровища.
Български Съкровища - Значение на сребърното съкровище, открито в Кайлъка

Значение на сребърното съкровище, открито в Кайлъка

16.05.20190466

През миналата година в местността Кайлъка край Плевен е открито съкровище от рекорден брой сребърни монети и то представлява находка със световно значение.

Български Съкровища - Рогозенското съкровище е събирано от поколения траки

Рогозенското съкровище е събирано от поколения траки

14.12.201402092

Рогозенското съкровище е намерено във врачанското село Рогозен, намиращо се между реките Огоста и Искър. Тракийското богатство е било заровено в имот, който дълги години се ползвал като зеленчукова градина.

Български Съкровища - Вълчитрънското съкровище – портал към ритуалите на траките

Вълчитрънското съкровище – портал към ритуалите на траките

12.12.201403645

Вълчитрънското съкровище е намерено в плевенското село Вълчитрън, докато стопани са разкопавали лозето си. Златното имане свидетелства за необикновените ритуали на траките.

Български Съкровища - Български Съкровища: Съкровището от Летница

Български Съкровища: Съкровището от Летница

17.05.201408748

Летнишкото съкровище е едно от най-значителните примери на тракийското изкуство и има голямо принос в изучаването на историята на древните траки.

Български Съкровища - Български Съкровища - Съкровището от Дъбене

Български Съкровища - Съкровището от Дъбене

19.03.200909696

Съкровището от Дъбене донякъде дава и връзката между прастарата цивилизация от Културата Варна и съкровищата от с. Хотница от V хилядолетие пр. Хр.

Български Съкровища - Хотнишкото златно съкровище по-старо и от Варненското

Хотнишкото златно съкровище по-старо и от Варненското

19.02.2009014406

Специалисти твърдят, че цивилизацията от V хилядолетие пр. Христос изработила златните накити открити в с. Хотница, България е по-стара от египетската и шумерската.