Поверията при празнуването на Голяма Богородица

Поверията при празнуването на Голяма Богородица

На 15 август християните честват успение на Света Богородица, като днешният празник в календара се отбелязва и като Голяма Богородица. Днес се почита Божията майка – покровителка на майчинството.

1

Божията майка

Божията майка - Най-новите заглавия и статии. Необясними явления, загадки и всичко относно Божията майка. Материали за Божията майка от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Божията майка.
Божията майка - Почитаме Успение Богородично

Почитаме Успение Богородично

15.08.201901993

На 15-ти август християнският свят отбелязва Успение Богородично или Голяма Богородица. Това е един от най-големите християнски празници и е почитан както от православната църква, така и от католическата.

Божията майка - Денят на Света Анна – тази нощ се правят най-силните магии

Денят на Света Анна – тази нощ се правят най-силните магии

09.12.2018027034

На 9 декември българската православна църква отбелязва забременяването на Света Анна със Света Богородица. На този ден имен ден празнуват Анна, Ана, Анка, Анко, Ан, Яна, Янина

Божията майка - Иконата на Пресвета Богородица Троеручица заплака

Иконата на Пресвета Богородица Троеручица заплака

06.12.201305743

Очевидци разказват, че една от трите най-големи и силни икони - Троянската чудотворна икона Пресвета Богородица Троеручица, започнала да рони сълзи тези дни.

Божията майка - Нека почетем Божията майка

Нека почетем Божията майка

15.08.201102819

На днешния ден, 15 август, Православната църква почита един от най-големите християнски празници - Успение Богородично. Всички църкви в страната, носещи нейното име, имат храмов празник.

Божията майка - Божията майка предсказала аварията в Чернобил

Божията майка предсказала аварията в Чернобил

29.05.201107080

Божията майка Дева Мария се явява в най-трудните моменти на историята, за да ни предупреди за опасността и да ни помогне. Дева Мария предсказала ядрената авария в Чернобил.