Уникално за Балканите светилище на Деметра и Персефона изникна в Созопол

Уникално за Балканите светилище на Деметра и Персефона изникна в Созопол

На забележителна находка попаднаха археолози по време на проучванията си в Созопол.

1

Богини

Богини - Най-новите текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Богини. Материали за Богини от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Богини.
Богини - Музите в гръцката митология

Музите в гръцката митология

05.03.201604220

Неделима част от древногръцката митология са и гръцките музи. Това всъщност са 9 богини, които олицетворяват изкуствата и вдъхновяват творчеството със своята грация посредством песни, актьорско майсторство, литературна дарба, музика и танци.

Богини - Хера - богинята на брака, семейството и ревността

Хера - богинята на брака, семейството и ревността

01.10.201505903

Хера е една от най-могъщите и честни богини – смята се, че няма друг еквивалент в древногръцката митология. Величествена, в дълга разкошна дреха, изтъкана от самата Атина, на колесница, запрегната с два безсмъртни коня, тя слизала от Олимп.

Богини - Погребана ли е египетска богиня в Странджа?

Погребана ли е египетска богиня в Странджа?

20.07.2015010924

Преди няколко десетилетия българската пророчица Ванга споделяла, че в областта Градище близо до Малко Търново се крие каменен ковчег от черен гранит, в който е погребана истинска богиня.

Богини - Символът на ябълката от Райската градина до Айфона

Символът на ябълката от Райската градина до Айфона

23.06.201501511

Ябълката не е единствено плод. Тя е символ на любов, изкушение, вражда, за нея се разказват какви ли не приказки и легенди, а поред много теории именно ябълката стои в центъра на човешкото въображение и познание.

Богини - В Непал превръщат деца в живи богини

В Непал превръщат деца в живи богини

28.10.201401619

В Непал съществува древна традиция, която чрез специален подбор обожествява около 4-годишни момиченца. Традицията се спазва и до днес, а живите богини се наричат кумари.

Богини - Богини и богове на злото

Богини и богове на злото

09.11.201209371

Всяка митология има своите добри и зли богове и богини. В митологията на келтите богинята Бадб се е смятала за богиня на злото и на смъртта.

Богини - Египетската богиня на плодородието

Египетската богиня на плодородието

13.09.201208232

Египетската богиня на плодородието е Изида. Тя е символ на женствеността и на съпружеската вярност, на водата и вятъра, тя е съпругата на Озирис.