Как помага баенето

Как помага баенето

1

Баенето е познато от дълбока древност по българските земи. Основното целебно въздействие, което осъществява, е да накара болния да се отърси от страха и тревогата, възпрепятстващи оздравителния процес.

1

Билколечение

Билколечение - Най-новите текстове и публикации. Необясними явления, загадки и всичко свързано с Билколечение. Материали за Билколечение от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Билколечение.
Билколечение - Може ли всеки да бае

Може ли всеки да бае

16.07.2013716910

За да разберем дали всеки може да бае, трябва да разберем как се става баячка. Тъй като баенето е регионално, български явление, то в различните краища на страната съществуват различни изисквания за това кога, как и на кого се предава силата на баенето.

Билколечение - Баене - същност и ползи

Баене - същност и ползи

05.07.2013218791

Баенето спада към лечебните обреди. Подобен вид лечебен обред е засвидетелствано по нашите земи още по времето на траките. Още древният летописец Ариан е писал за нимфи, способни да баят, чрез което премахвали човешките болки и страдания.

Билколечение - Хипократ лекувал хемороиди с нажежено желязо

Хипократ лекувал хемороиди с нажежено желязо

03.02.201324288

В своите медицински трактати, той е описал най-различни странни и не толкова странни методи на лечение. Той например е лекувал жълтеницата с помощта лимон. Киселият плод е помагал и при натравяне

Билколечение - Уроки и урочасване при деца

Уроки и урочасване при деца

20.12.2012332299

Когато говори за уроки и урочасване, П. Димков уточнява, че най-податливи на това подло хипнотизиране са децата или хората със слаба воля.