Безсъние

Безсъние

Хиляди хора се измъчват всеки ден от моменти на безсъние, които прекарва в неспокойно въртене и безуспешни опити да заспи. Добрият сън е от изключително значение за нашето здраве, затова тук ще предложим материали и информация за преодоляване на безсънието по естествен начин.
Да преборим проблемите със съняДа преборим проблемите със съня
23 Юни
Жана Г.
За да заспивате по-лесно, въздържайте се от пикантна храна преди лягане. Ако се събудите, не се въртете в леглото, а станете и свършете някаква работа и когато се изморите, си легнете пак.
Вредата от недоспиванетоВредата от недоспиванетоНедоспиването води до лоши последствия - организмът остарява по-бързо, кожата повяхва, очите губят блясъка си. Недоспиването води до редица болести като. . .
Акупресурни точки, които ще ви помогнат да заспите по-лесноАкупресурни точки, които ще ви помогнат да заспите по-лесно
04 Февр.
Petra Vasileva
Инсомнията е проблем със съня, от който страдат милиони хора по света. Един от методите, които могат да ви помогнат при безсъние, е акопресурата. Пет акупресурни точки, с които да преборите инсомнията
Защо се събуждате без причина през нощта?Защо се събуждате без причина през нощта?Случвало ли ви се е да се събуждате без причина през нощта и след това да не можете да заспите? Причините за нарушаването на качеството на съня могат да са различни, започвайки от здравословни и стигайки до силен стрес
Страдате ли от разстройство на съня?Страдате ли от разстройство на съня?Много хора се оплакват от проблеми със съня, откъдето произтича и въпроса колко всъщност трябва да спи човек и какво точно се подразбира под разстройство на съня.
Помага ли магнезият на съняПомага ли магнезият на съняБезсънието може да се дължи на дефицит на някои хранителни вещества. Един от тях е магнезий. Много хора се кълнат, че магнезият има вълшебно влияние върху безсънието. Как обаче?
Човешката ДНК променя поведението си дори при една безсънна нощЧовешката ДНК променя поведението си дори при една безсънна нощСънят е важен за нашето здраве. Тази максима е позната на всеки. Известно ни е, че недоспиването влияе както на физическите, така и на психическите характеристики. И все пак продължителният и здрав нощен сън се пренебрегва често.
Недостигът на сън крие риск от заболяване на сърцетоНедостигът на сън крие риск от заболяване на сърцетоСънят е един от основните фактори за добро здраве и винаги е бил. Това е времето, в което мозъкът си почива, организмът отдъхва от цялото натоварване, на което го подлагаме през деня. Не трябва да му отнемаме тези ценни часове, необходими са възстановяван
Имате проблеми със съня? Ето какво ви пречи да заспитеИмате проблеми със съня? Ето какво ви пречи да заспитеТова са няколко лесни и прости съвета, които обаче ще ви свършат чудесна услуга. Стига да опитате, скоро ще забележите колко по-лесно и бързо заспивате. Качественият сън си заслужава всяка жертва
Билки за добър сънБилки за добър сънКогато се използват разумно, билките подобряват съня, стабилизират психиката и имат положителен ефект върху цялостното здраве. Кои билки имат сънотворно действие?