Аристотел - историята на великия философ

Аристотел - историята на великия философ

Влиянието на Аристотел върху западната мисъл в хуманитарните и социалните науки се счита за несравнимо, наред с приносите на неговия учител Платон и учителя на Платон Сократ

1

Аристотел

Аристотел - Най-новите текстове и публикации. Мистерии, загадки и всичко на тема Аристотел. Материали за Аристотел от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Аристотел.
Аристотел - Аристотел - живот, възгледи, идеи и цитати

Аристотел - живот, възгледи, идеи и цитати

02.03.20190264

Почти няма област на знанието, до която Аристотел да не се е докоснал и да не е оставил своя следа. Вижданията и трудовете на Аристотел обхващат всички клонове на науката.

Аристотел - Откриха гроба на Аристотел!

Откриха гроба на Аристотел!

27.05.201601072

Гръцки археолози твърдят, че са открили гроба на Аристотел близо до родния му град Стагира, където е прекарал последните дни от живота си. Предполага се, че е бил погребан там през 322 г. пр. Хр.

Аристотел - Платон бил олимпийски шампион

Платон бил олимпийски шампион

02.09.201201921

Платон е бил не само философ, но и олимпийски шампион в дисциплината панкратион - смесица от бокс и борба без правила. Той изобретил будилника на основата на воден часовник.

Аристотел - Най-големите грешки на науката

Най-големите грешки на науката

29.10.201105855

Сред най-големите грешки на науката е алхимията. Според учените петият елемент бил флогистон. Смятало се, че хората дишат, за да изкарат флогистона от тялото си.

Аристотел - Човек има девет чувства

Човек има девет чувства

13.06.2011014196

Освен зрение, слух, обоняние, осезание и вкус, които са изброени от Аристотел, човек има още четири чувства. Едно от тях е ноцицепция - възприемане на болка от кожата и органите.

Аристотел - Сънят разкрива здравословните проблеми

Сънят разкрива здравословните проблеми

12.05.201107676

Още в дълбока древност Аристотел често поставял диогнози за заболявания, съдейки по сънищата на болния. Съвременната наука потвърждава част от неговите предположения.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни