Запитан от:
Как да отворя третото си око?
Снимка: sanovnik.bg

Как да отворя третото си око?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
05.05.2017

Не на всекиго е дадено да узнае бъдещето, тази дарба е притежание само на малцина, които са успели да отворят третото си око. Третото око не е истински орган или наистина око, а другото наименование на шестата чакра в организма - чакрата аджана.

Будистите наричали тази чакра Окото на Шива, защото онези, които успели да отворят третото си око, подобно на бога можели да виждат истинската същност на предметите и хората, добивали мъдрост и постигали хармония със света.

Активацията на третото око не само ще ви дари с друг поглед върху света, но и ще ви помогне да се подмладите, той като нейното отваряне води до силно отделяне на мелатонин - известен още и като хормонът на младостта.

Има няколко упражнения за отваряне на третото око, които може да изпълнявате сами вкъщи.

Всяка вечер след залез слънце в продължение на минимум един месец трябва да медитирате със свещ. Как става това? Взимате обикновена восъчна свещ, запалвате я и я поставяте на една ръка разстояние от вас. След това съсредоточавате погледа си върху нея, като се стараете да не мигате и отмествате поглед от нея.

Започнете с едноминутни упражнения и постепенно увеличавайте времето за медитация, докато стигнете до половин час дневно.

След взирането затворете очите си и се опитайте да се концентрирате върху отпечатъка от пламъка, останал върху ретините ви.

Когато задържите стабилно неговия образ, е време да се опитате да го преместите в зоната между веждите. Справите ли се с това, сте на път за отворите шестата си чакра.

Отварянето на третото око може да се окаже дълъг и труден процес, не по силите на човек, който не е готов да се справи с него.

В допълнение към горното основно упражнение, може да направите и други, насочени основно към притъпяване на едни сетива за сметка на други.

Тренирайте да различавате формата на предметите в напълно тъмна стая, където няма никаква светлина. Работете и върху дишането си. Когато ги овладеете, пристъпете към опити за визуализиране на предметите със затворени клепачи. Постепенно ще разберете, че няма нужда да държите очите си отворени, за да виждате.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
бялко петков
бялко петков
02.07.2017 23:13
При мен ги има тези признаци Намразих лъжата под всякаква форма По добре истината
4
0