Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Върбовото клонче от Цветница

Върбовото клонче от Цветница

Върбовото клонче от Цветница
Вчера научих една доста интересна история, какво да правим със старото клонче върбичка, което взимаме от църквата на Цветница.

Понеже си взех нова върбова клонка, зачудих се какво да направя със старата и попитах една баба, която подържа църквата в моето село. Тя ми каза да не я хвърлям и започна на ми разказва една история, която е чула от отчето, а той от своя страна я научил в една Пловдивска църква.

Една жена, която била с диагноза, рак на гърдата, потърсила помощ в църковните книги. Четейки една такава книга, тя се унесла и в съня и се явил мъж, който я попитал, защо ще се подлага на операция, когато вкъщи имала лекарство за болестта си.

Тя се учудила и от своя страна попитала, какво е то и как може да е в дома й, а тя да не знае за него. Мъжът отговорил, че това е върбовото клонче, което стои на иконата й. Само трябва да го изгори и да изпие пепелта с малко вода, за да получи изцеление.

Жената се събудила и направила заръчаното. Когато дошло време за операцията, лекарите я отвели за последен преглед и както се досещате, от тумора нямало и следа.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ani
Ani
27.06.2014 21:41
значи е трябвало да го дам на леля та щеше да е още жива
0
0
Mariana
Mariana
15.04.2014 09:42
Всичко е истина.Не бих си позволила да пиша измислици,за толкова сериозни неща?Както ми го разказа бабата(а тя не би излъгала,защото е много вярваща)дословно съм го написала без да добавям и дума от мен.
5
0
Весела
Весела
12.05.2014 16:07
Има ли значенние колко е голямо върбовото клонче- цялото ли трябва да се изгори и изпие с вода?
3
1
Даяна
Даяна
14.04.2014 22:11
Истина ли е това ?
1
0